Latvijas izlases basketbolists Leimanis karjeru turpinās Spānijā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas basketbolists Toms Leimanis
Latvijas basketbolists Toms Leimanis Foto: Zane Bitere/LETA

Latvijas basketbola izlases kandidāts Toms Leimanis nākamsezon pārstāvēs Spānijas pēc spēka otrās līgas LEB Oro klubu "Movistar Estudiantes", piektdien paziņoja klubs.

Saspēles vadītājs atgriežas LEB Oro līgā, 2019./2020.gada sezonu pavadot Valjadolidas "Carramimbre" komandā, kurai palīdzēja izcīnīt uzvaru Spānijas otrajā līgā un sasniegt Astūrijas Princeses kausa titula maču.

Tosezon viņš, ieskaitot Astūrijas Princeses kausa mačus, vidēji spēlē guva 8,9 punktus, kā arī sakrāja 1,5 atlēkušās bumbas un 2,9 rezultatīvas piespēles.

Iepriekšējo sezonu Leimanis aizvadīja divos klubos. Krievijas iebrukuma Ukrainā dēļ basketbolists no Ukrainas kluba "Odessa" pārcēlās uz Lietuvas vienību Klaipēdas "Neptūnas".

Lietuvā 2021./22.gada sezonā Leimanis ar "Neptūnas" aizvadīja 15 spēles, kurās vidēji guva 3,7 punktus, kā arī sakrāja 2,9 rezultatīvas piespēles un 1,5 atlēkušās bumbas.

Pirms tam Ukrainas virslīgā pirms čempionāta apturēšanas kara dēļ saspēles vadītājs aizvadīja 27 spēles, vidēji mačā gūstot 13,5 punktus, izcīnot 2,8 atlēkušās bumbas un 2,9 reizes rezultatīvi piespēlējot.

Pirms došanās uz ārvalstu klubiem basketbolists aizstāvēja "Ventspils" un "Liepājas Lauvu" komandu krāsas, bet kopā 2018.gada ventspilnieks ir spēlējis ārvalstu klubos Igaunijā, Grieķijā, Spānijā, Baltkrievijā, Ukrainā un Lietuvā.

Latvijas pieaugušo valstsvienībā Leimanis debitēja 2022.gadā, tajā līdz šim aizvadot sešas spēles, kurās vidēji gūti 5,7 punkti.

Viņš bija arī Latvijas jauniešu izlašu dalībnieks, 2013.gadā Igaunijā palīdzot izcīnīt sudraba medaļas Eiropas U-20 čempionātā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu