Lasmanis par "play-off" spēli pret "Big3" čempioniem: Gatavojamies kopā ar NBA džekiem

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas basketbolists Kārlis Pauls Lasmanis
Latvijas basketbolists Kārlis Pauls Lasmanis Foto: AFP/SCANPIX

Olimpiskais čempions 3x3 basketbolā Kārlis Pauls Lasmanis trenējas kopā ar Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlētājiem, gatavojoties "Big3" līgas finālturnīram, Latvijas sportists pastāstīja intervijā "TV3 Group Latvia".

Lasmaņa pārstāvētā "Aliens" komanda "Big3" pamatturnīrā izcīnīja ceturto vietu ar piecām uzvarām astoņos mačos, kvalificējoties finālturnīram, kas sāksies šajā nedēļas nogalē.

Pusfinālā "Aliens" komandai būs jāspēkojas ar iepriekšējās sezonas "Big3" līgas čempioni "Trilogy", kas šosezon pamatturnīrā ieguva pirmo vietu ar sešām uzvarām astoņās spēlēs.

Abas komandas savā starpā spēkojās pamatturnīra ceturtajā kārtā, un Lasmaņa pārstāvētā "Aliens" izcīnīja uzvaru ar rezultātu 50:41. Latvijas basketbolists savā komandā ar 13 punktiem bija šī otrais rezultatīvākais spēlētājs.

"Esam priecīgi, ka izdevās iekļūt izslēgšanas spēlēs, taču smagās sezonas beigas nedaudz apslāpēja mūsu emocijas," atzīst Lasmanis, kuram pusfināla cīņa paredzēta šo svētdien (sākums plkst. 23.00 pēc Latvijas laika).

"Esam jau ar viņiem tikušies sezonas laikā, pretinieks ir pazīstams. Redzu, ka mums ir daudzas priekšrocības pret šo komandu, taču vienā spēlē var notikt viss, tādēļ ir svarīgi ierasties uz maču ar pareizo attieksmi un noskaņojumu," uzsvēra vēsturē pirmais latvietis "Big3" līgā.

"Trilogy" komandā četriem no pieciem spēlētājiem ir NBA regulārā čempionāta spēļu pieredze: Amīrs Džonsons (870 spēles), Ērls Klārks (261), Džeimss Vaits (67), Aizeja Brisko (39).

Lasmanis atzīst, ka "Big3" sezonas sākumā viņam bijis satraukums, spēlējot pret bijušajiem NBA spēlētājiem, kurus iepriekš viņš bija redzējis tikai televīzijā. Ar laiku latvietis sapratis, ka spēj viņiem stāties pretī.

"Sapratu, ka varu pret viņiem spēlēt, ka varu viņus nosegt. Viņiem arī ir tikai divas kājas un divas rokas. Sākumā bija uztraukums, taču vairs nav tik sarežģīti," norādīja Lasmanis.

"Tagad arī trenējamies kopā ar NBA džekiem. Pagājušajā treniņā trenējāmies kopā ar Aleksu Karuso (tagad Čikāgas "Bulls", 2020. gada NBA čempions ar Losandželosas "Lakers"). Tā ir laba pieredze, un ir izdevies pierast, tāpēc vairs nešķiet tik grūti stāties viņiem pretī," skaidroja olimpiskais čempions.

Sekot līdzi "Big3" izslēgšanas spēlēm būs iespējams nākamās paaudzes televīzijā "Go3" jau šo svētdien no plkst. 22.25.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu