"Jelgava" uzvar "Metta" futbolistus un iekļūst Latvijas kausa pusfinālā

CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: FS Metta

"Jelgavas" futbolisti sestdien "Atbildīgas spēles" Latvijas kausa izcīņas ceturtdaļfinālā izcīnīja uzvaru, kļūstot par otro pusfinālisti no "Optibet" Nākotnes līgas.

"Jelgava" savā laukumā ar rezultātu 2:1 (2:1) apspēlēja "Optibet" Latvijas futbola virslīgas vienību "Metta".

Jelgavnieki guva pirmos vārtus jau spēles trešajā minūtē, bumbu pretinieku vārtos raidot Kevinam Cēsiniekam, bet 19. minūtē laukuma saimnieku pārsvaru dubultoja Agris Glaudāns.

Tuvojoties pirmā puslaika izskaņai, "Metta" vienībai izdevās vienus vārtus atgūt, kad 40. minūtē Mohamets Lamine Korrea izdarīja vieglu sitienu pa "Jelgavas" vārtiem un bumba atrada ceļu uz vārtiem pēc mājinieku spēlētāja Valērija Redjko pieskāriena tai, samazinot deficītu līdz vieniem vārtiem (1:2).

Otrajā puslaikā abas komandas spēlēja aktīvi un saņēma vairākas dzeltenās kartītes, taču "Metta" neizdevās panākt neizšķirtu ne pamatlaikā, ne piecu minūšu garajā kompensācijas laikā.

Tikmēr "Grobiņa", kas astotdaļfinālā sensacionāli apturēja virslīgas klubu "Liepāja", savā laukumā ar rezultātu 2:0 (1:0) izcīnīja uzvaru pār Skanstes SK futbolistiem un pirmā iekļuva pusfinālā.

Pārējās divas ceturtdaļfināla spēles, kurās "Tukums 2000"/"Telms" uzņems RFS un "Valmiera" savā laukumā spēkosies ar "Auda", norisināsies svētdien.

Turnīra 16 labāko komandu pulkā vietu bija nodrošinājušas piecas "Optibet" Nākotnes līgas (ONL) komandas, kas pārvarēja divas kausa izcīņas kārtas, un viena Latvijas otrās līgas pārstāve, kas izcīnīja panākumus trīs pirmajās kārtās. Astotdaļfinālā cīņā par trofeju iesaistījās desmit "Optibet" Virslīgas klubi.

Latvijas kausa izcīņas vēsturē kopš 1936. gada pie trofejas tikušas 38 dažādas klubu komandas, bet kopš valsts neatkarības atgūšanas kausu virs galvas cēlušas 12 dažādas vienības. Pašreizējā trofejas glabātāja ir RFS komanda, kas pērn Valmierā finālā ar 1:0 uzveica "Liepāju".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu