Liepiņš izcīna 14.vietu Eiropas čempionāta grupas braucienā

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Emīls Liepiņš (no kreisās)
Emīls Liepiņš (no kreisās) Foto: Trek - Segafredo komandas arhīvs

Latvijas riteņbraucējsc svētdien Minhenē izcīnīja 14.vietu Eiropas čempionāta grupas braucienā, kurā zelta godalgu finiša sprintā nodrošināja nīderlandietis Fabio Jākobsens.

Eiropas čempionāta grupas braucienā riteņbraucējiem bija jāveic 207,9 kilometri un jāpārvar divi kāpumi.

Jau pašā sacensību sākumā izveidojās atrāviens un ilgstoši brauciena vadībā bija šveicietis Silvēns Diljē un austrietis Lukass Pestlbergers. Nepilnus 30 kilometrus pirms finiša, kad sportistiem Minhenes ielās bija jāveic vēl divi apļi, peletons panāca abus bēgļus.

Apmēram 3,3 kilometrus pirms finiša no lielās grupas aizbrauca šveicietis Štefans Bisigers, bet kilometru vēlāk viņš tika noķerts. Noslēdzošā pusotra kilometra sākumā kontroli pār grupu pārņēma Itālijas riteņbraucēji ar Filipo Gannu priekšgalā, bet viņiem savu sprinteri līdz medaļai neizdevās aizvest.

Uzvaru finiša spurtā izrāva Jākobsens, kuram sekoja francūzis Arno Demārs un beļģis Tims Merljērs. Grupas priekšgalā noslēdzošajos pārsimt metros bija arī Latvijas čempions Liepiņš.

Vadošā grupa ar 22 sportistiem finišēja pēc distancē pavadītām četrām stundām 38 minūtēm un 49 sekundēm. Toms Skujiņš bija grupā, kas uzvarētājam zaudēja 18 sekundes, un ieņēma 46.vietu, bet Mārtiņš Pluto ar trīs minūšu un 31 sekundes deficītu ierindojās 109.pozīcijā.

Finišu sasniedza 125 riteņbraucēji, bet 15 izstājās. Viņu vidū bija arī mājinieks Paskāls Akermans, kurš piedzīvoja smagu kritienu.

Augustā Minhenē tiks noskaidroti Eiropas čempioni vieglatlētikā, pludmales volejbolā, kanoe un smaiļošanas sprintā, riteņbraukšanā, vingrošanā, airēšanā, sporta kāpšanā, galda tenisā un triatlonā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu