Neilands "Arctic Race of Norway" velobraucienu noslēdz 12.vietā

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Janis Kaupe

Latvijas riteņbraucējs Krists Neilands svētdien izcīnīja 15.vietu četru dienu velobrauciena "Arctic Race of Norway" (UCI kat.2.Pro) pēdējā posmā, bet kopvērtējumā viņš bija trīs pozīcijas augstāk.

Velobrauciens svētdien noslēdzās ar 159,1 kilometru garu posmu, kurā sportistiem bija jāpārvar seši otrās kategorijas kāpumi, četriem no tiem pēdējos 32 kilometros, kas bija sadalīti četros apļos Tronheimas apkārtnē.

Neilands pirms pēdējā posma kopvērtējuma līderim Viktoram Lafajam no Francijas ("Cofidis") zaudēja 25 sekundes un varēja cīnīties par augstu pozīciju tūrē.

No atrāvienā aizbraukušajiem sportistiem apmēram 30 kilometrus pirms finiša aizbēga norvēģis Andrēass Leknesunns (DSM), kurš uzvarēja ne tikai posmā, bet arī kopvērtējumā. Mājinieks finišēja trīs stundās 30 minūtēs un 26 sekundēs.

16 sekundes vēlāk posmu beidza itālis Nikola Konči ("Alpecin-Deceuninck"), bet vēl divas sekundes vēlāk finišēja francūzis Aksels Cingle ("Cofidis"), kurš cīņā par trešo vietu pārspēja britu Maksu Pūlu (DSM).

Neilands ("Israel - Premier Tech") zaudēja 41 sekundi un izcīnīja 15.vietu.

Otrais kopvērtējumā bija latvieša komandas biedrs Igo Ulē no Kanādas, kurš no Leknesunna atpalika nieka astoņas sekundes. Neilandam bija 46 minūšu deficīts, kas deva 12.vietu un 25 UCI punktus.

Neilandam šīs bija pirmās sacensības pēc daudzdienu velobrauciena "Tour de France".

2019.gadā kuldīdznieks šajā velobraucienā izcīnīja trešo vietu un uzvarēja jauno braucēju vērtējumā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu