Foto un video ⟩ Latvijas U-20 izlases hokejisti iekļūst PČ ceturtdaļfinālā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp

Latvijas U-20 vīriešu hokeja izlase svētdien Edmontonā pirmo reizi vēsturē iekļuva pasaules junioru čempionāta ceturtdaļfinālā.

Ar "hat-trick" izceļoties komandas kapteinim Ralfam Bergmanim, Latvijas juniori ar rezultātu 5:2 (2:1, 2:1, 1:0) uzvarēja vienaudžus no Čehijas.

Pirmajā periodā Martins Laviņš un Rainers Rullers ieguva Latvijai vadību ar 2:0, taču līdz mača vidum čehi panāca izlīdzinājumu. Bergmanis otrā perioda otrajā pusē guva divus vārtus un atguva vadību, bet trešo reizi izlases kapteinis izcēlās 79 sekundes pirms pamatlaika beigām, kad raidīja ripu tukšos vārtos.

Latvijas izlasē vēl pa rezultatīvai piespēlei sakrāja Ģirts Silkalns, Harijs Brants, Darels Dukurs, Gustavs Ozoliņš, Raimonds Vītoliņš un Anrī Ravinskis.

Vārtos Bruno Brūveris tika galā ar 33 no 35 pretinieku metieniem, atvairot 94% metienu.

Pretējos vārtos Jans Bednāržs tika galā vien ar desmit no 14 metieniem jeb 71% raidījumu.

Čehijas izlases labā vārtus vairākumā guva Mihaels Gūts un Stanislavs Svozils.

Lai iekļūtu ceturtdaļfinālā, Latvijas hokejistiem bija jāizcīna uzvara.

A apakšgrupā pirmo vietu ar deviņiem punktiem trīs spēlēs ieņem Kanāda, astoņi punkti trīs cīņās ir Somijai, pa četriem punktiem četros dueļos iekrāja Latvija un Čehija, bet divi punkti četros mačos bija Slovākijai.

Turnīra pirmajā spēlē Latvija ar 1:6 zaudēja Somijai, bet pēc tam sekoja zaudējums 2:5 Kanādai. Iepriekšējā spēlē Latvijas hokejisti ar 2:3 "bullīšos" atzina Slovākijas pārākumu.

Čehija vispirms ar 5:4 pārspēja Slovākiju, vārtus divas minūtes pirms pamatlaika beigām gūstot Gabrielam Šturcam. Nākamajā mačā čehi ar 3:4 pēcspēles metienu sērijā zaudēja Somijai, bet iepriekšējā cīņā ar 1:5 piekāpās Kanādai.

Šogad no elites divīzijas neizkritīs neviena izlase. 2023.gada pasaules čempionāts gadu mijā notiks Kanādas pilsētās Helifeksā un Monktonā.

Pārbaudes spēlēs Latvijas izlase ar 2:4 atzina austriešu pārākumu un ar 3:1 pārspēja vienaudžus no Vācijas, savukārt kanādieši vienīgajā pārbaudes mačā pirms pasaules čempionāta ar 4:3 pārspēja Zviedrijas U-20 izlasi.

Pēdējo reizi augstākajā divīzijā Latvija spēlēja 2017.gada sākumā, kad zaudēja visās spēlēs un izkrita uz līmeni zemāku turnīru.

Pēc tam, kad Starptautiskā Ledus hokeja federācija (IIHF) diskvalificēja Krieviju, elites divīzijā radās brīva vieta vienai komandai. Pasaules čempionāta pirmās divīzijas A grupas turnīrā decembrī uzvarēja Baltkrievija, kas arī diskvalificēta no starptautiskajām sacensībām, tādējādi ceļazīmi uz turnīru ieguva Latvija, kas pēc spēka otrajā čempionātā palika otrā.

 
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu