Jānis Baumanis: Norvēģija mums turpina būt salīdzinoši veiksmīga vieta

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas rallijkrosa pilots Jānis Baumanis
Latvijas rallijkrosa pilots Jānis Baumanis Foto: Tom Banks

​FIA Eiropas rallijkrosa čempionāta sezonas trešajā posmā, kas 13. un 14. augustā risinājās Hellas trasē, Norvēģijā, Euro RX1 ieskaitē Jānis Baumanis pēc divām aizraujošām sacensību dienām sausos, bet drēgnos apstākļos sasniedza trešo vietu fināla braucienā, pirmoreiz šosezon kāpjot uz goda pjedestāla, informē autosportista pārstāvis Aldis Putniņš.

Jānis Baumanis ar #YellowSquad komandas sagatavoto Peugeot 208 savas prasmes apliecināja jau pirmajā kvalifikācijā. Pārspējis visus konkurentus, tostarp Andreasu Bakerudu, Jānis izcīnīja uzvaru savā braucienā. Lai triumfētu kopējā ieskaitē pietrūka vien nieka 0,013 sekundes pret Antonu Marklundu.

Atbildes triecienu nākamajā braucienā neizdevās sniegt. Sekojot garai diskusijai ar starta inženieri par dzinēja apgriezienu programmatūru, Baumanis startā palika iedzinējos un nonāca braucēju virknes beigās, taču prata pakāpties, lai kopējā ieskaitē sasniegtu labāko desmitnieku un pirmo sacensību dienu noslēgtu piektajā vietā.

Svētdien ar jaunu sparu pēdējā kvalifikācijas braucienā pēc laba starta tika izmantotas iekšmalas priekšrocības. Baumanis nonāca brauciena vadībā un saglabāja pozīciju līdz pat finišam. Pēdējā braucienā Marklunds, Bakeruds un Makkonels izrādījās ātrāki, taču Jānis bija pierādījis, ka spēj cīnīties par vadošajām pozīcijām arī šajā posmā.

Progresijas kārtā Baumanim nācās atzīt iekšmalā startējušā Antona Marklunda pārākumu, tomēr pārējie konkurenti tika atstāti aizmugurē. Jānis bija pārliecinoši nodrošinājis sev vietu pusfinālā. Lai gan tajā Andreass Bakeruds bija ātrāks, stabilais temps un izvairīšanās no kļūdām ļāva Baumanim izkarot vietu finālā.

Nedēļas nogales nozīmīgākajā startā Baumanis turējās līdzi līderiem un ar lielisku trajektoriju sakrustošanas manevru pieveica Antonu Marklundu, kurš mirkli vēlāk atpalika ar tehniskām ķibelēm. Pēc pirmā apļa Jānis turējās trešajā pozīcijā aiz mājiniekiem Bakeruda un Evjena. Pēc saspringtas cīņas vairāku apļu garumā ceļu garām Evjenam neizdevās atrast un finišs tika sasniegts godpilnajā trešajā vietā.

Stabilitāte sezonas pirmajos trīs posmos ļāvusi Jānim Baumanim ar 35 punktiem saglabāt otro vietu čempionāta kopvērtējumā un par punktu sadeldēt līdera Antona Marklunda pārsvaru, kurš šogad guvis 52 punktus. Norvēģijas posma uzvarētājs Andreass Bakeruds nonācis divus punktus aiz Baumaņa.

"Sākām ļoti optimistiski. Treniņos un pirmajā kvalifikācijā klājās ļoti sekmīgi. Varēja būt pat vēl labāk, ja nebūtu mazliet izslīdējis vienā no pagriezieniem, kur pazaudēju vairāk kā sekundes desmitdaļu. Ar to pietika, lai Marklunds tiktu man priekšā. Pēc riepu sildīšanas mazliet nogulējām procedūru otrā brauciena startam un pašu kļūdas dēļ neizdevās starts.

Otrā diena sākās ļoti labi jau no treniņiem. Trešajā kvalifikācijā ātrums trasē šķita labs, taču mašīna neklausīja, kā varētu vēlēties. Šķita, ka tas bija uz riepu rēķina, tādēļ pusfinālā uzlikām trīs jaunas riepas, tomēr turpinājās vecās likstas, kas liedza pabraukt ātrāk. Veicām pāris izmaiņas mašīnai starp pusfinālu un finālu, taču ne pietiekami, lai ātrums uzlabotos. Cīnījos, cik varēju ar mašīnu. Trešā vieta nav tik salda, kā gribētos, ņemot vērā fināla starta notikumus. Lai vai kā, pirmais goda pjedestāls šosezon ir sasniegts un neliels prieks par to ir. Norvēģija mums turpina būt salīdzinoši veiksmīga vieta. "

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu