Foto un video ⟩ Ralfs Bergmanis: Mums nebija kur atkāpties

CopyDraugiem X Whatsapp

Latvijas U-20 hokeja izlases spēlētājam Ralfam Bergmanim svētdien Edmontonā pasaules junioru čempionāta mačā ar Čehiju iemestais "hat-trick" kā aizsargam karjerā bija pirmais trīs vārtu guvums spēlē, sarunā ar Latvijas Hokeja federāciju (LHF) atklāja valstsvienības kapteinis Ralfs Bergmanis.

Ar "hat-trick" izceļoties komandas kapteinim aizsargam Bergmanim, Latvijas juniori svētdien ar 5:2 (2:1, 2:1, 1:0) uzvarēja vienaudžus no Čehijas.

Pa vārtiem guva arī Martins Laviņš un Rainers Rullers, bet Bruno Brūveris vārtos tika galā ar 33 no 35 pretinieku metieniem, atvairot 94% metienu.

A apakšgrupā pirmo vietu ar deviņiem punktiem trīs spēlēs ieņem Kanāda, astoņi punkti trīs cīņās ir Somijai, pa četriem punktiem četros dueļos iekrāja Latvija un Čehija, bet divi punkti četros mačos bija Slovākijai.

"Neatceros, ka es kā aizsargs būtu iemetis trīs vārtus," pēc mača teica triju vārtu autors Bergmanis.

"Pirmos vārtus iemetu no zilās līnijas, kad vārtu priekšā bija burzma. Otrie sanāca izcili, bet trešie tukšos vārtos bija jāiemet," savus trīs vārtus atcerējās hokejists..

"Tas bija pārsteidzoši. Visi bija priecīgi. Tas bija kaut kas," par uzvaru teica aizsargs.

Viņš atzīmēja, ka pirms spēles tika akcentēts, ka nevajag pieļaut vārtu zaudējumus pašu "muļķīgu kļūdu" rezultātā.

"Tā notika iepriekšējās cīņās. Spēlējām labi, bet pieļāvām muļķīgas kļūdas," viņš skaidroja.

"Mums nebija kur atkāpties. Ja uzvaram, ejam tālāk," par noskaņojumu komandā pirms spēles saka Bergmanis. "Vakar bija tikšanās tikai spēlētājiem. Visu izrunājām, gājām laukumā un spēlējām kā ģimene."

Viņš piebilsts, ka tāpat - kā lielai ģimenei - jācīnās arī ceturtdaļfinālā, jo, tā darbojoties, spēle tiešām izdodas.

Latvijas izlases pretinieki pirmdien noskaidrosies Zviedrijas un Vācijas spēlē.

B grupā 12 punkti četros mačos ir ASV, trijās spēlēs pa sešiem punktiem ir Zviedrijai un Vācijai, bet bez punktiem pagaidām ir Šveice un Austrija.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu