Latvijas Regbija federācija ar ceturto piegājienu beidzot ievēlē prezidentu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Regbija bumbas (ilustratīvs attēls).
Regbija bumbas (ilustratīvs attēls). Foto: https://www.facebook.com/rugbylatvia

Kārlis Vents pirmdien tika ievēlēts Latvijas Regbija federācijas (LRF) prezidenta amatā, bet valdē tika apstiprināti tikai divi no viņa virzītajiem četriem kandidātiem.

LRF biedri maijā pārvēlēja amatā iepriekšējo prezidentu Aivaru Pilenieku, taču Uzņēmu reģistrā netika apstiprināti vēlēšanu kongresa dokumenti un bija nepieciešams rīkot jaunas vēlēšanas. Jūlija sākumā par LRF jauno prezidentu tika apstiprināts Vents, taču viņa virzītā valde neguva federācijas biedru atbalstu.

Tādējādi federācija bija spiesta izsludināt šogad trešās prezidenta vēlēšanas, kas sākās trešdien notikušajā kopsapulcē. Pirmajā balsojuma kārtā neviens no kandidātiem - Vents un Pilenieks, kā arī LRF bijušais ģenerālsekretārs Māris Zeltiņš - nedabūja nepieciešamo balsu skaitu ievēlēšanai. Arī nākamajās divās kārtās palikušie divi kandidāti Vents un Pilenieks neguva atbalstu un biedri lēma sapulci turpināt 15. augustā.

Pirmdienas sapulcei bija reģistrējušies 20 no 24 biedriem, deviņi piedalījās klātienē un 11 - attālināti. Ceturtajā kārtā par Ventu nobalsoja 12, pret četri, bet atturējās trīs delegāti, bet par Pilenieku septiņi, pret - neviens, bet atturējās desmit.

Tādējādi par prezidentu tika ievēlēts Vents, kurš piedāvāja savu valdi ar Andreju Šilinski, Zani Sirsniņu-Kukaini, Vadimu Galajevu un Elmāru Šefanovski sastāvā. Biedri valdē ievēlēja Šilinski un Sirsniņu-Kukaini, kuri saņēma attiecīgi 11 un 14 "par" balsis, bet Galajevs un Šefanovskis abi tika pie desmit balsīm, kas bija par vienu mazāk, lai viņus apstiprinātu valdē.

Vents pauda, ka pirmdien nav gatavs virzīt vēl divus kandidātus, tādējādi tika izsludināta nākamā biedru sapulce, kas paredzēta pēc divām nedēļām jeb 29. augustā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu