E. Kulda karjeru turpinās vienā no spēcīgākajiem Dānijas hokeja klubiem

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Edgars Kulda.
Edgars Kulda. Foto: https://www.facebook.com/hkzemgale

Latvijas hokeja uzbrucējs Edgars Kulda karjeru turpinās Dānijas čempionāta komandā Esbjergas "Energy", informē klubs.

27 gadus vecais Kulda iepriekšējā sezonā spēlēja Rīgas "Dinamo" un "Zemgale"/LLU komandās. "Dinamo" rindās Kontinentālajā hokeja līgā (KHL) Kulda 18 mačos atzīmējās ar trīs rezultatīvām piespēlēm, bet Jelgavas vienības sastāvā "Optibet" hokeja līgā (OHL) viņam 26 cīņās bija 14 vārti un 28 rezultatīvas piespēles.

Kulda palīdzēja "Zemgale"/LLU komandai izcīnīt savu vēsturē pirmo Latvijas čempiontitulu un tika atzīts par finālsērijas vērtīgāko spēlētāju.

Pirms atgriešanās "Dinamo" komandā Kulda divas sezonas spēlēja Krievijas Augstākajā hokeja līgā (VHL), kur pārstāvēja Karagandas un Novokuzņeckas klubus, bet 2018./2019. gada sezonā viņš bija Zlīnas kluba rindās Čehijas čempionātā.

Vēl 2014. gadā Kulda tika nosaukts par prestižākā Kanādas junioru turnīra Memoriālā kausa vērtīgāko hokejistu, bet sekojošajā Nacionālās hokeja līgas (NHL) draftā viņu septītajā kārtā ar 193. numuru izvēlējās Arizonas "Coyotes" komanda. Tiesa, pasaules spēcīgākajā hokeja līgā Kulda tā arī nedebitēja un pēc trim sezonām Rietumu hokeja līgas (WHL) čempionātā viņš pievienojās "Dinamo" komandai.

Latvijas izlases aizsarga Artūra Kuldas jaunākais brālis savulaik spēlēja Rīgas "Dinamo" sistēmas komandās "Rīga" un "Juniors".

Kulda 2016. gadā palīdzēja Latvijai pasaules čempionātā.

Esbjergas klubs iepriekšējā "Metal Ligaen" sezonā regulārajā turnīrā ieņēma piekto vietu un izslēgšanas turnīrā pēc pusfināla sasniegšanas zaudēja abās sērijās, ierindojoties ceturtajā pozīcijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu