Video ⟩ Latvijas U-20 izlase cīņā par vietu pusfinālā tiksies ar Zviedrijas hokejistiem

CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: AP/Scanpix

Latvijas U-20 vīriešu hokeja izlase pasaules junioru čempionāta ceturtdaļfinālā tiksies ar Zviedrijas vienaudžiem, noskaidrojās pēc pirmdien notikušajām grupu turnīra pēdējām spēlēm.

Zviedrijas hokejisti B apakšgrupas mačā ar 4:2 (3:1, 0:0, 1:1) pārspēja Vācijas U-20 izlasi un ierindojās otrajā pozīcijā aiz ASV junioriem.

Ceturtdaļfināla spēle norisināsies rīt, 17. augustā plkst. 22.30 pēc Latvijas laika un tiešraidē to būs iespējams vērot TV6 kanālā.

Spēlē par otro vietu B grupā pirmā perioda ceturtajā minūtē Vācijas hokejisti pēc Beneta Rosmī metiena spēja izvirzīties vadībā, taču līdz pirmajam pārtraukumam zviedri ne tikai panāca izlīdzinājumu, bet pārliecinoši izvirzījās vadībā - pa vārtiem guva Oskars Ulausons, Dāniels Jungmans un Oskars Magnusons, panākot 3:1.

Otrajā trešdaļā vārti netika gūti, bet trešā perioda sākumā Jungmans guva savus otros vārtus, panākot 4:1. Astoņas sekundes pirms spēles beigām Luka Milcenbergers vienus vārtus vāciešiem atguva.

Citā B grupas mačā Šveice cīņā par vietu ceturtdaļfinālā ar 3:2 (1:1, 1:1, 1:0) pārspēja Austriju. Uzvaras vārtus šveiciešu labā mača 56. minūtē guva Atilio Bjaska.

Savukārt A grupas vienīgajā mačā tikās līderi mājinieki kanādieši un Somijas jaunie hokejisti. Kanādas U-20 izlase uzvarēja ar 6:3 (3:1, 2:0, 1:2).

A apakšgrupā pirmo vietu ar 12 punktiem četrās spēlēs ieņēma Kanāda, astoņus punktus izcīnīja somi, pa četriem punktiem četros dueļos iekrāja Latvija un Čehija, bet divi punkti četros mačos bija Slovākijai.

Turnīra pirmajā spēlē Latvija ar 1:6 zaudēja Somijai, pēc tam sekoja zaudējums 2:5 Kanādai, trešajā spēlē Latvijas hokejisti ar 2:3 "bullīšos" atzina Slovākijas pārākumu, bet izšķirošajā mačā par vietu astotdaļfinālā ar 5:2 apspēlēja čehus, ieņemot trešo vietu grupā.

Foto: Latvijas U-20 izlases hokejisti iekļūst PČ ceturtdaļfinālā

B apakšgrupā pirmo vietu ar maksimāli iespējamiem 12 punktiem ieņēma ASV hokejisti, otrie ar deviņiem punktiem bija zviedri, trešo vietu ar sešiem punktiem izcīnīja Vācijas U-20 hokejisti, ceturtie ar trim punktiem bija Šveicieši, bet Austrijas komanda palika bez punktiem, noslēdzot čempionātu pēdējā vietā.

Ceturtdaļfinālu pāros Kanāda tiksies ar Šveices hokejistiem, ASV juniori spēlēs pret čehu vienaudžiem, bet Somijas U-20 spēlētāji tiksies ar Vācijas izlasi.

Šogad no elites divīzijas neizkritīs neviena izlase. 2023. gada pasaules čempionāts gadu mijā notiks Kanādas pilsētās Helifeksā un Monktonā.

Pēdējo reizi augstākajā divīzijā Latvija spēlēja 2017. gada sākumā, kad zaudēja visās spēlēs un izkrita uz līmeni zemāku turnīru.

Pēc tam, kad Starptautiskā Ledus hokeja federācija (IIHF) diskvalificēja Krieviju, elites divīzijā radās brīva vieta vienai komandai. Pasaules čempionāta pirmās divīzijas A grupas turnīrā decembrī uzvarēja Baltkrievija, kas arī diskvalificēta no starptautiskajām sacensībām, tādējādi ceļazīmi uz turnīru ieguva Latvija, kas pēc spēka otrajā čempionātā palika otrā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu