Perkoviča kļūst par pirmo vieglatlēti, kas uzvarējusi sešos Eiropas čempionātos pēc kārtas

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Horvātijas diska metēja Sandra Perkoviča
Horvātijas diska metēja Sandra Perkoviča Foto: EPA/Scanpix

Horvātijas diska metēja Sandra Perkoviča otrdien kļuva par vēsturē pirmo vieglatlēti, kas uzvarējusi sešos čempionātos pēc kārtas.

Minhenē notiekošo meistarsacīkšu finālā Perkoviča disku meta 67,95 metru tālumā, šādu rezultātu sasniedzot ceturtajā mēģinājumā.

Pirms pēdējā mēģinājuma vicelīderei Kristīnai Pudencai bija par nieka astoņiem centimetriem tuvāks metiens. Sestajā sērijā vāciete disku meta 63,68 metru tālumā un neaizšķērsoja Perkovičai ceļu uz sesto Eiropas čempiones titulu pēc kārtas.

Bronzas medaļu izcīnīja vēl viena Vācijas diska metēja Klaudīne Vita, kura labākajā mēģinājumā sasniedza 65,20 metru atzīmi.

32 gadus vecā Perkoviča savu pirmo Eiropas čempiones titulu izcīnīja 2010.gada Barselonā.

Eiropas čempiona titulu nosargāja arī 21 gadu vecais norvēģis Jākobs Ingebrigtsens, kurš bija nepārspēts 5000 metru skrējienā, finišēdams 13 minūtēs un 21,13 sekundēs. Otrās vietas ieguvējs, Spānijas skrējējs Mohameds Katirs viņam zaudēja 1,85 sekundes, bet vēl tikpat atpalika itālis Jemaneberhans Kripa.

Tāllēkšanā vīriešiem ar jauno čempionāta rekordu - 8,52 metriem - uzvarēja Tokijas olimpisko spēļu čempions Miltiadis Tentoglu no Grieķijas.

Sudrabu un bronzu izcīnīja attiecīgi zviedrs Tūbiass Montlers un francūzis Žils Pomerī, kuri labākajos mēģinājumos lēca 8,06 metru tālumā. Savā otrajā labākajā mēģinājumā Montlers lēca desmit centimetrus tālāk par sāncensi.

Eiropas čempionāts vieglatlētikā norisināsies līdz svētdienai.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu