Video ⟩ Talantīgā Radukanu Sinsinati turnīrā apspēlē Serēnu Viljamsu

CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: AFP/SCANPIX

Prestižā Sinsinati "WTA 1000" tenisa turnīra pirmās kārtas mačā angliete Emma Radukanu pārliecinoši pieveica karjeras beigām tuvojušos amerikānieti Serēnu Viljamsu.

Ar desmito numuru turnīrā izsētā Radukanu (WTA 13.) bija pārāka divos setos ar 6-4, 6-0.

40 gadus vecā Viljamsa (WTA 402.) pagājušajā nedēļā paziņoja, ka drīzumā noslēgs savu karjeru un šī mēneša ASV atklātais čempionāts būs viņas profesionālās karjeras pēdējais turnīrs.

Viljamsa ir viena no pasaules visu laiku izcilākajām tenisistēm. Viņa pasaules vienspēļu ranga pirmajā vietā ir bijusi 319 nedēļas, ieskaitot rekorda vērtās 186 nedēļas pēc kārtas, un piecas reizes rangā gada beigās finišējusi pirmā.

Amerikāniete izcīnījusi 23 "Grand Slam" vienspēļu titulus. Tik daudz atklātajā ērā nav izdevies nevienai citai tenisistei. Vairāk ir tikai austrālietei Mārgaretai Kortai, kura lielāko daļu 24 titulu "Grand Slam" turnīros sakrāja amatieru turnīros pirms atklātās ēras iestāšanās 1968. gadā.

"Nervozēju no pirmās līdz pēdējai izspēlei," pēc panākuma pret titulēto amerikānieti teica pagājušā gada ASV atklātā čempionāta uzvarētāja Radukanu, "Serēna ir bīstama pretiniece un var atspēlēties jebkurā brīdī."

Otrajā kārtā Radukanu tiksies ar neitrālo sportisti Viktoriju Azarenku (WTA 22.), kas pirmās kārtas spēlē ar 6-3, 4-6, 6-3 pieveica igaunieti Kaiju Kanepi (WTA 31.).

Otro kārtu otrdien sasniedza arī ar 14. numuru izsētā Karolīna Plīškova (WTA 17.), ar 15. numuru izliktā rumāniete Simona Halepa (WTA 6.), viņas tautiete Sorana Kristea (WTA 40,), beļgiete Elise Mertensa (WTA 33.), Šelbija Rodžersa (WTA 30.) no ASV, ukrainiete Marta Kostjuka (WTA 74.) un Marija Bužkova (WTA 43.) no Čehijas.

Otrajā kārtā iekļuva arī Latvijas sieviešu tenisa pirmā rakete Aļona Ostapenko (WTA 15.), kura ar 6-4, 6-4 pārspēja brazīlieti Beatrīsu Hadadu-Maju (WTA 16.).

Ostapenko nākamajā kārtā pretī stāsies amerikāniete Medisona Kīza (WTA 24.), kas ar 7-5, 6-3 pirmās kārtas mačā bija pārāka cīņā ar Jūliju Putincevu no Kazahstānas (WTA 38.).

Sinsinati turnīrs uz cietā seguma norisināsies līdz 21. augustam.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu