Bokseris Usiks: Mani motivē ukraiņu vīri frontē

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Oleksandrs Usiks
Oleksandrs Usiks Foto: AFP/SCANPIX

Ukrainas boksa zvaigzne Oleksandrs Usiks izteicies, ka viņu pirms revanša cīņas ar britu Entoniju Džošua motivē ukraiņu karavīri, kuri sūta viņam ziņas, norādot, ka aizlūdz par viņa uzvaru.

Usiks - Džošua otro reizi ringā tiksies 20. augustā Saūda Arābijas pilsētā Džidā.

Pirmajā duelī, kas pērn norisinājās Londonā, Usiks pēc tiesnešu lēmuma izcīnīja uzvaru (117-112, 116-112, 115-113), savā īpašumā iegūstot Pasaules Boksa asociācijas (WBA), Starptautiskās Boksa federācijas (IBF), Pasaules Boksa organizācijas (WBO), Starptautiskās Boksa organizācijas (IBO) čempiona jostas.

Usiks sarunā ar medijiem pirms gaidāmās cīņas pauda, ka aiz viņa muguras stāv visa ukraiņu tauta. Tāpat interese par cīņu ir Ukrainas prezidentam Volodimiram Zelenskim.

"Mani motivē ukraiņi, kuri smagi cīnās, lai aizstāvētu mūsu neatkarību, aizstāvētu mūsu brīvību un mūsu kultūru, kuru citi vēlas sagraut un iznīcināt. Viņi nevēlas, lai mēs turpinātu eksistenci," teica Usiks.

Pats Usiks un viņa komanda panāca, lai Ukrainas iedzīvotāji viņa cīņu televīzijā varētu skatīties bez maksas. Cīņu tiešraidē Ukrainas teritorijā varēs skatīties arī Usika "YouTube" kanālā.

"Es sazinos ar daudziem vīriem, militārpersonām un karavīriem, kuri atrodas frontē. Saņemu no viņiem balss un video ziņas ar atbalsta vārdiem un vēstījumiem, ka viņi lūdz par mani un manu uzvaru. Viņi tur īkšķus un lūdz par manu uzvaru. Un tas mani motivē," neslēpa nepārspētais Ukrainas bokseris.

Oleksandrs Usiks
Oleksandrs Usiks Foto: AP/Scanpix

Džošua, kuram ir 32 gadi, karjerā piedzīvojis divus zaudējumus. 2019. gadā viņš negaidīti piekāpās meksikāņu izcelsmes ASV bokserim Andijam Ruisam, bet pēc tam britam izdevās revanšēties un atgūt pasaules čempiona jostas. Džošua kontā ir 24 uzvaras (22 nokauti).

"Katru dienu saņēmu jaunumus no mājām un esmu saņēmis arī pozitīvas ziņas. Daži mani draugi, militārpersonas, atgriezušies no saviem uzdevumiem sveiki un veseli. Viņu uzdevumi bija patiešām sarežģīti un bīstami, taču viņiem izdevās veseliem nokļūt mājās," sacīja Usiks. "Mēs dzirdam mazāk sprādzienu un redzam ienaidnieka aktivitāšu samazināšanos, ko varētu uzskatīt par pozitīvu ziņu."

Viņš arī augstu vērtē Zelenska darbu un to, ka prezidents ir kopā ar ukraiņu tautu, lai arī varējis rast patvērumu ASV. 

"Ja Ukrainas prezidents būtu devies prom kara pirmajās dienās, tas būtu bijis ļoti slikti. Atstātu ukraiņu tautu bez cerībām. Bet viņš to nedarīja," uzsvēra Usiks. 

35 gadus vecais Usiks profesionāla boksera karjerā ir nepārspēts - 19 uzvaras, no kurām 13 izcīnītas ar pretinieka nokautu. Ukrainis arī sarūpējis karjerā vienu no diviem zaudējumiem Latvijas bokserim Mairim Briedim, kad viņš vēl cīnījās svara kategorijā līdz 90,7 kilogramiem.

Pēc cīņas Usiks plāno atgriezties Kijivā. 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu