Murto atkārto Eiropas čempionāta rekordu un izcīna zeltu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Somijas kārtslēcēja Vilma Murto
Somijas kārtslēcēja Vilma Murto Foto: EPA/Scanpix

Somijas kārtslēcēja Vilma Murto trešdien Minhenē svinēja negaidītu uzvaru Eiropas čempionāta sacensībās, atkārtojot meistarsacīkšu rekordu.

Finālā Murto pārvarēja 4,85 metru augstumā novietotu latiņu un sev piederošo Somijas rekordu laboja par 13 centimetriem. Šo augstumu viņa pārvarēja ar otro mēģinājumu, bet grieķiete Aikaterini Stefanidi pēc 4,80 metru nepārvarēšanas nākamos lēcienus pārcēla uz 4,85 metriem un arī šajā augstumā bija nesekmīga.

Tieši ar divkārtējo čempionu Stefanidi Murto tagad dala čempionāta rekordu.

Bronzu izcīnīja slovēniete Tina Šuteja, kura tāpat kā Stefanidi, pārvarēja 4,75 metrus.

Vesera mešanā par čempioni tika kronēta rumāniete Bjanka Florentina Gelbere, kura rīku raidīja 72,72 metru tālumā un izcīnīja karjeras lielāko uzvaru. 60 centimetrus tuvāks metiens bija polietei Evai Rožanskai, kura laboja personīgo rekordu, bet trešā ar 71,58 metru tālu raidījumu bija itāliete Sāra Fantīni.

Trīssoļlēkšanā vīriešiem par čempionu kļuva Petro Pičardo ar 17,50 metru tālu lēcienu. Kubietis izcīnīja savu pirmo Eiropas čempiona titulu kopš pārstāv Portugāli.

Otrais ar 17,04 metriem bija itālis Andrea Dallavalle, bet trešo vietu ar desmit centimetrus tuvāko lēcienu ieņēma francūzis Žans Marks Pontviāns.

Tikmēr 400 metru sprintā uzvaras laurus plūca britu skrējējs Metjū Hadsons-Smits, kurš finišēja 44,53 sekundēs. Pussekundi zaudēja šveicietis Rikijs Petrukāni, bet 0,64 sekundes savam tautietim zaudēja Alekss Haidoks-Vilsons, kurš par astoņām sekundes tūkstošdaļām pārspēja Līmārvinu Bonevačiju, atstājot nīderlandieti bez godalgas.

Sievietēm uzvarēja favorīte Femke Bola no Nīderlandes, kura stadiona apli veica 49,44 sekundēs un laboja personīgo rekordu. Pārējās divas medaļas izcīnīja polietes Natalija Kačmareka un Anna Kjevbašinska, kuras zaudēja attiecīgi 0,50 un 0,85 sekundes.

Visspraigākā cīņa izvērtās 110 metru barjersprintā, kurā uzvarēja spānis Asjers Martiness, finišēdams 13,14 sekundēs. Tikai sekundes tūkstošdaļu vēlāk finišs tika fiksēts francūzim Paskālam Martino-Lagārdam, bet 0,19 sekundes zaudēja cits Francijas barjersprinteris Žists Kvaū-Mateī.

Eiropas čempionāts vieglatlētikā norisināsies līdz svētdienai.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu