Foto un video ⟩ Ābols: Mums nav par ko kautrēties, bet mēs zaudējām

CopyDraugiem X Whatsapp

Latvijas U-20 vīriešu hokeja izlasei, kas trešdien Edmontonā cīņā par vietu pusfinālā sīvā cīņā piekāpās zviedriem, nav par ko kautrēties, pēc mača sarunā ar Latvijas Hokeja federāciju (LHF) teica valstsvienības galvenais treneris Artis Ābols.

Latvijas juniori, ceturtdaļfinālā ar 1:2 (0:1, 1:0, 0:1) piekāpās Zviedrijas vienaudžiem.

Vienīgos vārtus Latvijas izlases labā guva Gustavs Ozoliņš, bet Bruno Brūveris vārtos atvairīja 25 no 27 pretinieku metieniem.

"Teikšu godīgi, man ir tuva Boba [Hārtlija bijušā Latvijas nacionālās izlases trenera] psiholoģija, ko viņš mums iemācīja no pirmās dienas - spēle sākās ar 0:0 uz tablo un pieci pret pieci laukumā. Tur neskatās cik "miljoni viņiem laukumā, cik mums", cik tur draftēti, cik mums," pēc zaudējuma teica Ābols.

"Tāpēc mēs spēlējam nevis lai skaisti zaudētu, bet uzvarētu. Mums nav par ko kautrēties, bet mēs zaudējām."

Kopumā ar aizvadīto turnīru galvenais treneris bija apmierināts, piebilstot, ka nepatika pēdējās piecas minūtes pret Somiju, kā arī spēlētāju "stīvums" mačā ar Slovākiju.

"Mēs sapratām, ka teorētiski šī spēle ir jāuzvar," par maču ar slovākiem, kurā nācās piekāpties pēcspēles metienu sērijā teica Ābols. "Tur mēs katrs nespējām parādīt savu labāko sniegumu. Šāda līmeņa spēlēs tas ir vajadzīgs. No tās spēles paņēmām visu ko varējām, un ļoti laba atbilde bija spēle ar Čehiju, kur parādījām ļoti labu sniegumu."

"Kā zināms hokejs ir emociju un kļūdu spēle," par zaudēto maču pret zviedriem teica izlases galvenais treneris. "Man šķita, ka spēles sākumā mums tās emocijas kaut kur pietrūka. Nācās kurbulēt, kurbulēt čaļus spēles laikā uz soliņa, izmantot katru reklāmas pauzi. Lai arī spēle mums nevedās, bija tikai 0:1, tas ir tikai viens metiens. No otrā perioda vidus mēs dabūjām, kā saka "robā", izlīdzinājām rezultātu, bet trešajā periodā notika tas kas notika."

"Negribu šeit vainot Martinu [Laviņu], vai teikt, ka zaudējām dēļ Martina," par trešajā periodā aizsarga nopelnīto lielo sodu teica Ābols. "Hokejs ir asa spēle, kādu viņš piekopj, diemžēl tās bija piecas minūtes, kuras mēs gan izturējām. Bet tas paņēma daudz spēka. Diemžēl ielaidām vārtus un arī zviedri no paša spēles sākuma bija nedaudz ātrāki. Beigās pusmomentiņi bija, bet labi nospēlēja zviedru vārtsargs."

Šogad no elites divīzijas neizkritīs neviena izlase, 2023. gada pasaules čempionāts gadu mijā notiks Kanādas pilsētās Helifeksā un Monktonā.

Pēdējo reizi augstākajā divīzijā Latvija spēlēja 2017. gada sākumā, kad zaudēja visās spēlēs un izkrita uz līmeni zemāku turnīru.

Pēc tam, kad Starptautiskā Ledus hokeja federācija (IIHF) diskvalificēja Krieviju, elites divīzijā radās brīva vieta vienai komandai. Pasaules čempionāta pirmās divīzijas A grupas turnīrā decembrī uzvarēja Baltkrievija, kas arī diskvalificēta no starptautiskajām sacensībām, tādējādi ceļazīmi uz turnīru ieguva Latvija, kas pēc spēka otrajā čempionātā palika otrā.

Latvijas U-20 vīriešu hokeja izlases sastāvs pasaules junioru čempionātā:

Vārtsargi: Bruno Brūveris ("Cedar Rapids", USHL), Patriks Bērziņš ("Liepāja"), Rūdolfs Lazdiņš ("Olimp"/"Venta 2002");

Aizsargi: Niks Feņenko ("Baie-Comeau Drakkar", QMJHL), Bogdans Hodass ("Medicine Hat Tigers", WHL), Harijs Brants ("Acadien-Bathurst Titan", QMJHL), Rihards Simanovičs ("Mogo"/LSPA), Pēteris Bulāns ("Rīga"), Daniels Goršanovs ("Zemgale"/LLU), Ralfs Bergmanis ("Sioux City Musketeers", USHL), Gustavs Ozoliņš ("Sioux Falls Stampede", USHL);

Uzbrucēji: Oskars Lapinskis ("SCL Tigers" NL20 Šveice), Martins Laviņš ("Cedar Rapids", USHL), Raimonds Vītoliņš (Vermontas Universitāte, NCAA), Fēlikss Gavars ("Fargo Force", USHL), Darels Dukurs ("SCL Tigers", NL20 (NLA), Rainers Dārziņš, Ģirts Silkalns (abi - "Rīga"), Rainers Rullers ("Rīga"), Dans Ločmelis, Sandis Vilmanis (abi - "Lulea" J20 Zviedrija), Klāvs Veinbergs ("Zemgale"/LLU), Pēteris Purmalis ("Sioux City Musketeers", USHL), Daniels Andersons ("Zemgale"/LLU), Anrī Ravinskis ("Blainville-Boisbrianda Armanda", QMJHL).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu