Īlons Masks pajoko par futbola fanu apsmieto Mančestras "United"

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Reuters/ScanPix

Dienvidāfrikas izcelsmes ASV uzņēmējs Īlons Masks, kurš ir viens no pasaulē bagātākajiem cilvēkiem, pajokojis par Anglijas futbola premjerlīgas kluba Mančestras "United" iegādi.

Mančestras "United" iepriekšējā sezonā ieguva sesto vietu Anglijas premjerlīgā, tādējādi nekvalificējoties UEFA Čempionu līgai, kas šovasar kalpojis par galveno iemeslu spekulācijām, ka Krištianu Ronaldu vēlas pārcelties uz citu klubu.

Šīs sezonas ievadā Mančestras "United" piedzīvojusi divus zaudējumus divās spēlēs un pirmo reizi kopš 1992./93. gada sezonas atrodas Anglijas premjerlīgas kopvērtējuma pēdējā vietā 20 komandu konkurencē.

Anglijas premjerlīgas rekordiste par čempioni kļuvusi 13 reizes, taču pēdējā no tām bija 2013. gadā. Tituliem bagātā un viena no pasaulē slavenākajām futbola komandām sociālajos tīklos arvien vairāk tiek izsmieta.

"Es pērku Mančestras "United". Laipni lūgti!" Šādu ierakstu "Twitter" vietnē veicis miljardieris Īlons Masks, saceļot vētru sociālajos tīklos. Šim tvītam ir vairāk nekā 845 tūkstoši "patīk".

Masks vēlāk gan atzina, ka viņš to nebija domājis nopietni. "Nē, tas ir "Twitter" joks. Es negrasos pirkt nevienu sporta komandu," paskaidroja "SpaceX" un "Tesla Motors" kompāniju vadītājs.

Bagātnieks gan piebilda, ka viņš savulaik bijis Mančestras "United" fans. "Ja es pirktu kādu komandu, tad tā būtu Mančestras "United". Bērnībā tā bija mana mīļākā komanda."

Žurnāla "Forbes" aplēses liecina, ka Mančestras "United" vērtība ir aptuveni 4,6 miljardi ASV dolāru, savukārt Maska bagātības veido aptuveni 270 miljardus dolāru lielu summu.

Mančestras "United" kopš 2005. gada pieder Gleizeru ģimenei, kas tiek kritizēta par kluba pārvaldību kopš 2013. gada, kad karjeru noslēdza leģendārais treneris sers Alekss Fergusons. Viņš komandu vadīja 26 gadus, izcīnīja 38 dažādas trofejas, 13 no tām bija Anglijas premjerlīgas čempionu kausi.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu