Dončičs strādā pie traka apspēlēšanas paņēmiena

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Luka Dončičs
Luka Dončičs Foto: Reuters/ScanPix

Dāvja Bertāna pārstāvētās Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas Dalasas "Mavericks" līderis Luka Dončičs vasarā strādā pie tā, lai paplašinātu savu uzbrukuma arsenālu. 

Šobrīd Dončičs kopā ar Slovēnijas valstsvienību gatavojas 2022. gada Eiropas čempionāta finālturnīram. 

Vasarā viņš treniņos izmēģina jaunu paņēmienu, kas atvieglotu dzīvi viņam un komandas biedriem. 

"Tas ir paņēmiens," intervijā "Bleacher Report" atklāja "Mavericks" kluba īpašnieks Marks Kjūbans. "Divas lietas. Šis paņēmiens pagaidām tiks paturēts slepenībā, un es domāju, ka viņš apgūst, kā labāk izmantot groza vairogu. NBA tas būs aktuāli, kur atlētiski spēlētāji izmanto vairogu, lai uzbrukumu noslēgtu ar bumbas triecienu grozā no augšas. No stratēģiskās puses skatoties, NBA tas būs papildu elements. Luka ar to iegūs priekšrocības."

Kjūbans jaunajā sezonā no Dončiča sagaida vēl labāku sniegumu. 

23 gadus vecais Dončičs bija viena no "Mavericks" galvenajām figūrām, iepriekšējā sezonā palīdzot Dalasas komandu aizvest līdz līgas Rietumu konferences finālam, kurā piecās spēlēs 1-4 piekāpās čempionei Goldensteitas "Warriors". 

Kjūbans arī atklāja, ka "Mavericks" kluba vadība šobrīd nav otras zvaigznes meklējumos. 

"Mums pagaidām nav liela nepieciešamība pēc otras zvaigznes, bet gan laika gaitā jāuzkrāj pieredze krīzes situācijās izslēgšanas spēlēs, un tas atmaksāsies," pauda Kjūbans.   

Dončičs tagad visu uzmanību velta nacionālajai komandai, ar kuru ir noskaņojies aizstāvēt 2017. gadā iegūto Eiropas čempiontitulu. 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu