Džošua: Par karjeras beigšanu es nedomāju

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Entonijs Džošua
Entonijs Džošua Foto: Reuters/ScanPix

Britu smagā svara bokseris Entonijs Džošua atklājis, ka vēl par karjeras beigšanu nedomā. 

20. augustā Saūda Arābijas pilsētā Džidā viņam paredzēts revanša duelis pret nepārspēto ukraini Oleksandru Usiku. 

Ja viņš sestdien piekāpies, tad piedzīvos trešo neveiksmi pēdējās piecās cīņās. 

"Par karjeras beigšanu es nedomāju. Man priekšā ir viena no svarīgākajām cīņām manā karjerā. Ja es domātu par aiziešanu no sporta, tas negatīvi ietekmētu manu noskaņojumu, piezagtos šaubas," izdevums "Mirror" citē Džošua teikto. 

Pirmajā duelī, kas pērn norisinājās Londonā, Usiks pēc tiesnešu lēmuma izcīnīja uzvaru (117-112, 116-112, 115-113), savā īpašumā iegūstot Pasaules Boksa asociācijas (WBA), Starptautiskās Boksa federācijas (IBF), Pasaules Boksa organizācijas (WBO), Starptautiskās Boksa organizācijas (IBO) čempiona jostas.

Oleksandrs Usiks (no kreisās) un Entonijs Džošua
Oleksandrs Usiks (no kreisās) un Entonijs Džošua Foto: AFP/SCANPIX

"Cilvēki vienmēr uzdod jautājumus. Bet es vēlos turpināt iesākto. Man patīk bokss," pauda Džošua. "Trešo reizi tikšos ar olimpisko čempionu. Cīnos ar pasaules labākajiem bokseriem. Ja es piedzīvošu zaudējumu, lai tā būtu. Bet runāt par aiziešanu no boksa pēc zaudējuma vienam no labākajiem pasaules bokseriem, tas būtu muļķīgi."

Džošua, kuram ir 32 gadi, karjerā piedzīvojis divus zaudējumus. 2019. gadā viņš negaidīti piekāpās meksikāņu izcelsmes ASV bokserim Andijam Ruisam, bet pēc tam britam izdevās revanšēties un atgūt pasaules čempiona jostas. Džošua kontā ir 24 uzvaras (22 nokauti).

35 gadus vecais Usiks profesionāla boksera karjerā ir nepārspēts - 19 uzvaras, no kurām 13 izcīnītas ar pretinieka nokautu. Ukrainis arī sarūpējis karjerā vienu no diviem zaudējumiem Latvijas bokserim Mairim Briedim, kad viņš vēl cīnījās svara kategorijā līdz 90,7 kilogramiem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu