Ignatjevs atsakās no Latvijas izlases un turpmāk strādās KHL (12)

CopyDraugiem X Whatsapp
Viktors Ignatjevs (no kreisās), Raimonds Vilkoits, Harijs Vītoliņš un Artis Ābols.
Viktors Ignatjevs (no kreisās), Raimonds Vilkoits, Harijs Vītoliņš un Artis Ābols. Foto: Edijs Pālens/LETA

Līdzšinējais Latvijas hokeja izlases galvenā trenera Harija Vītoliņa palīgs Viktors Ignatjevs piekritis strādāt Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubā Pekinas "Kuņluņ Red Star" un arī Ķīnas valstsvienībā, ziņu medijam TVNET ceturtdienas vakarā apstiprināja Latvijas Hokeja federācijas (LHF) ģenerālsekretārs Roberts Pļāvējs.

Pagaidām gan pats klubs vēl nav apstiprinājis Ignatjeva pievienošanos kanādieša Graga Airlenda vadītajam komandtiltiņam.

Pļāvējs TVNET pastāstīja, ka baumas par Ignatjeva došanos uz KHL uzzinājis ceturtdienas rītā, tāpēc uzreiz zvanījis trenerim. 

LHF ģenerālsekretārs apstiprināja, ka Ignatjevs nolēmis kļūt gan par "Kuņluņ Red Star", gan Ķīnas izlases treneri.

Tas nozīmē, ka viņš vairs nekad (vai līdz grozījumiem Sporta likumā) nedrīkstēs strādāt ar Latvijas izlasi, kur strādāja kopš pagājušā gada, kad par tās galveno treneri kļuva Harijs Vītoliņš.

Ignatjevs 1996. gadā par īpašiem nopelniem ieguva Latvijas pilsonību.

Bijušais Latvijas izlases aizsargs trenera karjeru kā trenera palīgs 2010./2011. gada sezonā uzsāka KHL klubā Rīgas "Dinamo", vēlāk šajā amatā esot arī Maskavas "Dinamo", kur viņš bija Vītoliņa palīgs, Maskavas "Spartak", Toljati "Lada" pie galvenā trenera Arta Ābola, Podoļskas "Vitjaz" un Magņitogorskas "Metallurg" vienībās.

Tāpat viņš trenera palīga amatā strādājis arī "Kurbads" klubā Latvijā, Vītoliņa vadībā Šveices vienībā "Davos" un bijis "Kuņluņ Red Star" otrās komandas "Kuņluņ Red Star-BSU" trenera palīgs Krievijas Augstākajā hokeja līgā (VHL).

Ignatjevs spēlētāja karjeras laikā aizvadīja 12 spēles Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandas Pitsburgas "Penguins" rindās.

Tāpat viņš Latvijas izlases rindās spēlēja piecos pasaules čempionātos un 2002. gada Soltleiksitijas olimpiskajās spēlēs. Izlases rindās aizsargs aizvadīja 72 spēles, kurās guva 12 vārtus un sakrāja 15 rezultatīvas piespēles.

Profesionālo karjeru Ignatjevs beidza 2010. gadā un jau tajā pašā rudenī pievienojās Rīgas "Dinamo" treneru kolektīvam.

Pavasarī veiktās izmaiņas Latvijas sporta likumā paredz aizliegumu pārstāvēt valstsvienības tiem spēlētājiem, treneriem un personālam, kuri piedalās Krievijas un Baltkrievijas sporta līgās.

Par spēlēšanu KHL nākamsezon ir paziņojis gan vārtsargs Jānis Kalniņš, gan uzbrucējs Nikolajs Jelisejevs, neskatoties uz Krievijas noziedzīgā režīma īstenoto karadarbību Ukrainā.

Komentāri (12)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu