Video un audio Renārs Krastenbergs pēc atlaišanas no Rīgas "Dinamo" bija gatavs beigt karjeru

Hokeja anatomija ar Jēkabu Rēdlihu
CopyDraugiem X Whatsapp
Renārs Krastenbergs.
Renārs Krastenbergs. Foto: facebook.com

TVNET raidierakstu sērijā "Hokeja anatomija ar Jēkabu Rēdlihu" bijušais hokejists un tagadējais "Kurbada" U-13 komandas galvenais treneris Jēkabs Rēdlihs kopā ar sporta žurnālistu Mārtiņu Kļavenieku pievērš uzmanību hokeja smalkākajām niansēm, kas ikdienā paliek nepamanītas vai ir aizmirstas. Raidījuma 34. sērijā viesojās Latvijas izlases uzbrucējs Renārs Krastenbergs.

23 gadus vecais Krastenbergs šobrīd atrodas Zviedrijā, kur gatavojas jaunajai klubu sezonai Sēdertēljes kluba rindās. Šis ir viens no vecākajiem hokeja klubiem pasaulē, jo dibināts 1902. gadā. 

Renārs pastāstīja, ka to var just jau ienākot hallē. Pirmajās dienās kluba darbinieki esot izstāstījuši galvenos faktus par vienības bagāto vēsturi.

Arī Krastenbergs piekrita "Hokeja anatomijas ar Jēkabu Rēdlihu" pagājušās sērijas viesim Kristeram Gudļevskim, ka profesionāla hokejista karjera ir kā krāsains ceļojums dažādās nozīmēs. Iespējams iepazīt cilvēkus, pilsētas, valstis, dažādas kultūras.

Viena no unikālākajām pieredzēm Renāram saistās ar spēlēšanu ECHL līgā Amerikā, pārstāvot Vīlingas "Nailers" vienību. Šajā klubā latvieša komandas un arī istabiņas biedrs bija japānis Juširo Hirano. Viņš Renāram esot iemācījis gatavot, bet arī to, ka dažādu valstu pārstāvji ārpus laukuma notiekošo uztver atšķirīgi.

Japānim esot bijis grūti saprast komandas biedru jokus, kas bija veltīti viņam. Hirano esot bijis ļoti kārtīgs un priekšzīmīgs, tāpēc Renāram bija jāpaskaidro, ka joki ir tikai labas atmosfēras uzturēšanai, nevis aizvainošanai.

Sarunā ar Renāru Krastenbergu arī par smagāko posmu viņa līdzšinējā karjerā, kad nopietni tika apsvērta iespēja slidas kārt uz nagliņas. Neiztikām arī bez labākā un muļķīgākā dzīves padoma apspriešanas, kā arī leģendārās rubrikas "Ātrais piecinieks".

VIDEO: "Hokeja anatomija ar Jēkabu Rēdlihu" 34. sērija

AUDIO: "Hokeja anatomija ar Jēkabu Rēdlihu" 34. sērija

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu