Latvijas futbola virslīga: Stugļa vārti glābj RFS no neveiksmes; "Riga" trešo reizi uzvar "Audas"

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
"Riga" izbraukumā ar rezultātu 2:0 (0:0) trešo reizi šosezon pārspēja "Audas" futbolistus
"Riga" izbraukumā ar rezultātu 2:0 (0:0) trešo reizi šosezon pārspēja "Audas" futbolistus Foto: Zigismunds Zālmanis, Riga FC

RFS svētdien "Optibet" Latvijas futbola virslīgas 25.kārtas mačā izrāva neizšķirtu pret "Valmieru", izšķirošos vārtus gūstot Elvim Stuglim, bet "Riga"  mačā guva vārtus vien otrajā puslaikā, taču izcīnīja panākumu viesu lomā.

"Valmiera" nenosargā pārsvaru, Stugļa vārti glābj RFS no neveiksmes

RFS savā laukumā ar rezultātu 2:2 (1:0) spēlēja neizšķirti ar "Valmieru", izvairoties no trešās neveiksmes pret valmieriešiem šosezon.

Pēc 20 spēlētām minūtēm valmierieši ierāvās soda laukumā, taču īsā laika posmā Pāvelam Šteinboram vairākkārt nācās vairākkārt glābt RFS no zaudētiem vārtiem.

Arī pirmā puslaika turpinājumā vairāk uzbruka "Valmiera", bet 36.minūtē laukuma saimniekiem izdevās izvirzīties vadībā, vārtus gūstot Emersonam Santanam.

Otrā puslaika ievadā valmieriešiem vajadzēja tikai sešas minūtes, lai panāktu neizšķirtu, precīzam esot Džibrilam Gejam.

Tikmēr vēl pēc trīs minūtēm "Valmiera" pārņēma vadību, kad bumbu RFS vārtos raidīja Daisuke Jokota.

Laukuma saimnieki panāca neizšķirtu vien 90.minūtē, vārtus pēc ilgstoša RFS spiediena uz "Valmieras" vārtiem gūstot Elvim Stuglim.

RFS joprojām cīnās trijās frontēs, spēlēm Latvijas čempionātā un Latvijas kausa izcīņā mijoties ar mačiem UEFA Konferences līgas kvalifikācijā. Pēc negaidītā zaudējuma virslīgā savā laukumā pret Salaspils "Super Nova" ar 2:3 rīdzinieki viesos iekļuva Konferences līgas kvalifikācijas ceturtajā kārtā, viesos ar 3:1 pagarinājumā pieveicot Maltas vienību Paolas "Hibernians", bet pēc tam Latvijas kaus ceturtdaļfinālā viesos uzvarot "Tukums 2000"/"Telms" futbolistus un savā laukumā spēles nogalē gūstot divus vārtus un Konferences līgas kvalifikācijas ceturtās kārtas pirmajā mačā izraujot neizšķirtu 2:2 pret Ziemeļīrijas čempioni "Linfield".

"Valmiera", kura no Konferences līgas izstājās otrajā kārtā, pēdējā mačā virslīgā savā laukumā ar 6:1 sagrāva Tukuma komandu, taču pēc tam Latvijas kausa mačā pēcspēles sitienos zaudēja "Auda" vienībai.

Šosezon abās savstarpējās spēlēs uzvarējusi līdervienība - 3:1 viesos un 4:0 mājās.

"Riga" gūst vārtus vien otrajā puslaikā un trešo reizi uzvar "Audas" futbolistus

"Riga" izbraukumā ar rezultātu 2:0 (0:0) trešo reizi šosezon pārspēja "Audas" futbolistus.

Pirmajā puslaikā pārliecinošāk spēlēja "Riga", taču "Audas" vārtus neieņemtus nosargāja vārtsargs Niks Aleksandrovs.

Otrajā puslaikā laukuma saimnieki pavirši spēlēja aizsardzībā, un pretinieki vairākkārt tika pie iespējām izvirzīties vadībā.

"Riga" pirmos vārtus guva 61.minūtē, kad ar precīzu sitienu izcēlās Hrvoje Babecs.

Vēl pēc desmit minūtēm visu komandai izdevās savu pārsvaru dubultot, šoreiz vārtus gūstot Marselo Toresam.

Abās iepriekšējās spēlēs šosezon ar 1:0 uzvaru ir svinējusi "Riga".

Jau ziņots, ka sestdien "Tukums 2000"/"Telms" vienība mājās pieveica "Liepāju" ar 2:1, "Metta" Rīgā spēlēja 0:0 ar Jūrmalas "Spartaku", un "Super Nova" Salaspilī ar 1:0 pieveica "Daugavpili". Savukārt svētdien "Riga" ar 2:0 pārspēja "Auda".

Turnīra tabulas galvgalī 25 mačos 61 punktu ir sakrājusi "Valmiera", 56 punktus 25 mačos - "Riga" un 53 punktus - RFS, bet četrinieku ar 50 punktiem 25 spēlēs noslēdz "Liepāja".

Piektā ir "Auda" ar 38 punktiem 25 spēlēs, bet sestā - "Daugavpils", kurai ir 24 punkti 25 cīņās, kamēr "Tukums 2000"/"Telms" komandai 25 cīņās ir 23 punkti. 25 mačos 18 punkti ir Jūrmalas "Spartaka" komandai, 17 punkti - Salaspils "Super Nova" un 15 punkti - "Metta".

2022.gada virslīgā spēlē desmit komandas. Virslīgas čempionātā pagājušajā sezonā pirmo reizi kluba pastāvēšanas vēsturē triumfēja RFS, otrajā vietā ierindojās "Valmiera", bet bronzas godalgas izcīnīja "Liepāja". Tikmēr iepriekšējo trīs sezonu čempionvienība "Riga" ieņēma ceturto vietu.

"Optibet" Nākotnes līgā aizvadītajā sezonā pirmās trīs vietas ieņēma "Auda", "Tukums 2000"/TSS un "Super Nova" komandas, pievienojoties virslīgas klubiem.

Plānots spēles aizvadīt četros apļos no 11.marta līdz 13.novembrim.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu