Turpmākajās divās sezonās leģionāru limits virslīgā nemainīsies

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
RFS futbolists Emersons no Brazīlijas
RFS futbolists Emersons no Brazīlijas Foto: Nora Krevņeva Baibakova (RFS)

Arī 2023. un 2024.gada sezonās "Optibet" virslīgas čempionātā spēlētāju izmantošanas noteikumi paliks līdzšinējā kārtībā, lēmusi Latvijas Futbola federācijas (LFF) valde.

Pašreizējie noteikumi, kas līdz ar to paliks nemainīgi arī nākamajās divās sezonās, paredz, ka katram virslīgas klubam ir tiesības pieteikt neierobežotu skaitu spēlētāju, kuri nav federācijas sagatavoti spēlētāji, taču vienlaicīgi laukumā ir jāatrodas vismaz trim spēlētājiem, kuri ir federācijas sagatavoti spēlētāji.

Par federācijas sagatavotiem spēlētājiem tiek uzskatīti tie spēlētāji, kuri vecumā no 12 līdz 21 gadam ir bijuši reģistrēti kādā no LFF klubiem vismaz trīs pilnas sezonas.

"Esošā vietējo futbolistu un viesspēlētāju izmantošanas kārtība sevi ir labi pierādījusi, par ko liecina virkne faktoru no čempionāta intrigas viedokļa pēdējās sezonās līdz klubu sniegumam Eiropas turnīros un Latvijas nacionālās izlases rezultātiem," LFF citē organizācijas prezidenta Vadima Ļašenko teikto.

LFF arī informē, ka saistībā ar virslīgas čempionāta tālāko attīstību svarīgs faktors ir arī plānotā VAR sistēmas ieviešana, pie kā šogad uzsākts reāls darbs, veicot nepieciešamo izpēti, plānošanu un iestrādņu veikšanu. Saskaņā ar LFF valdes lēmumu FIFA "Forward" programmas ietvaros tiek iesniegts pieteikums VAR simulatora īrei, lai uzsāktu tiesnešu apmācību VAR sistēmas izmantošanai.

"Tieši pēdējā laikā virslīgas spēlēs ir bijušas vairākas kļūdas tiesnešu lēmumos, no kurām ar VAR sistēmas ieviešanu mēs nākotnē varam izvairīties. Čempionāta līmenis pēdējos gados ir ievērojami audzis, un mūsu tiesnešiem ir nepieciešama papildu palīdzība arī savā izaugsmē ne tikai tradicionālā formā - semināri, apmācības un pieredzes apmaiņa -, bet arī mūsdienīgu tehnoloģisko risinājumu veidā," stāsta Ļašenko.

VAR ieviešana virslīgā un Latvijas kausa izcīņā sākotnēji tiek plānots kā četru gadu projekts ciešā sadarbībā ar FIFA speciālistiem, kam sekos nepārtraukts sistēmas uzturēšanas un attīstīšanas process. Pie labvēlīga tiesnešu apmācības procesa, infrastruktūras sagatavošanas un tehnoloģisko risinājumu ieviešanas VAR sistēma virslīgas čempionātā varētu sākt darboties 2023.gada sezonā.

Tāpat LFF valde vienojusies par automātiskās laistīšanas sistēmas izbūvi mācību un treniņu centrā "Staicele", kā arī pagarinājusi LFF futbola klubu meiteņu futbola nodaļu akreditācijas nolikuma darbību līdzšinējā redakcijā līdz 2022.gada beigām. Vienlaikus apstiprināti grozījumi LFF akreditēto jaunatnes klubu spēlētāju sagatavošanas kompensācijas noteikumos.

LFF prezidents Vadims Ļašenko tāpat iepazīstinājis LFF valdi par plāniem saistībā ar drīzumā gaidāmo UEFA prezidenta Aleksandera Čeferina vizīti Latvijā un apņemšanos pretendēt uz 2026.gada Eiropas telpu futbola čempionāta rīkošanu Latvijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu