Māte tandēmā ar dēlu lauž rekordus pasaules čempionātā

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Svetlana Zilbermane
Svetlana Zilbermane Foto: AFP/SCANPIX

64 gadus vecā izraēliete Svetlana Zilbermane tandēmā ar savu dēlu Mišu Tokijā piedalās pasaules čempionātā badmintonā. Viņa jau iegājusi šī sporta veida vēsturē. 

Zilbermane kopā ar dēlu jauktajās dubultspēlēs spēlē ilgāku laiku. Viņi kļuvuši par unikālu tandēmu badmintona pasaulē.

Pasaules čempionātā Zilbermane/Zilbermans veiksmīgi pārvarēja pirmās kārtas barjeru. Svetlana kļuva par vecāko pasaules čempionāta dalībnieci, kurai izdevies tikt pie uzvaras.

Baltkrievijā dzimusī Zilbermane 25 gadu vecumā tika uzskatīta par pārāk vecu, lai viņa varētu pārstāvēt Padomju Savienību pasaules čempionātā. Tolaik gan viņa bija savā labākajā sportiskajā formā, bet tas nebija arguments.

"Viņi sacīja, ka esmu pārāk veca. Tagad esmu jauna sieviete," otrdien sarunā ar ziņu aģentūru AFP sacīja Zilbermane.

Svetlana Zilbermane
Svetlana Zilbermane Foto: AFP/SCANPIX

Tagad, gandrīz četrus gadu desmitus vēlāk, viņa spēlē visaugstākajā līmenī un kļuvusi par visu laiku vecāko sacensību uzvarētāju kādā no spēlēm. Tiesa, otrās kārtas mačā viņa ar savu 33 gadus veco dēlu piedzīvoja zaudējumu.

Panākumu Zilbermanu duets guva, ar rezultātu 2-1 (16:21, 21:18, 21:11) pārspējot Adamu Hatemu Elgamalu un Dohu Haniju no Ēģiptes.

Par otro vecāko pasaules čempionāta dalībnieci Zilbermane ir gandrīz 20 gadus vecāka. Turklāt viņa neplāno beigt karjeru un cer nākamgad piedalīties pasaules čempionātā, kas risināsies Dānijas galvaspilsētā Kopenhāgenā.

"Es joprojām no spēlēšanas nejūtos nogurusi," sacīja Zilbermane.

Viņa palīdz dēlam pēc iespējas labāk sagatavoties vienspēļu turnīram. Tieši Svetlana ir dēla trenere. Viņa pauda, ka nevarot Mišam atrast piemērotu pārinieku, tāpēc uzņēmusies šo lomu pati. Pirmo reizi pasaules čempionātā viņi piedalījās 2009. gadā.

Svetlana Zilbermane
Svetlana Zilbermane Foto: AFP/SCANPIX

Tādējādi viens otru uztur formā.

"Mans fokuss ir vienspēles. Dubultspēlēs mēs piedalāmies, lai noķertu sajūtas, nevis lai koncentrētos uz rezultātu," teica Miša. "Kad spēlējam kopā, tā ir laba sajūta, un mums tas sagādā prieku."

Viņu attiecības laukumā esot "kā jebkuram jaukto dubultspēļu spēlētājam".

Pasaules reitingā Miša atrodas 51. vietā.

Miša iedvesmojas no mātes, kura par karjeras beigšanu nerunā. "Mana mamma nekad nav pārtraukusi karjeru. Par mani var teikt un domāt to pašu. Neredzu, kāpēc man būtu jābeidz sava karjera."

Izraēlas čempionātā Svetlana Zilbermane uzvarējusi 53 reizes. 1986. gadā viņa vienspēlēs kļuva par Eiropas čempionāta bronzas medaļas ieguvēju.

Miša piedalījies trijās olimpiskajās spēlēs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu