Merzļikina pārstāvētajai "Blue Jackets" nākamsezon nepalīdzēs uzbrucējs Teksjē

CopyDraugiem X Whatsapp
Aleksandrs Teksjē
Aleksandrs Teksjē Foto: AP/Scanpix

Latvijas vārtsarga Elvja Merzļikina pārstāvētās Nacionālās hokeja līgas (NHL) vienībā Kolumbusas "Blue Jackets" nākamsezon nespēlēs Aleksandrs Teksjē, kam dota atļauja vienu sezonu aizvadīt Šveicē, ziņo NHL.

Pēc NHL un NHL Spēlētāju asociācijas (NHLPA) ieteikuma "Blue Jakets" ļāvuši personīgu iemeslu dēļ 22 gadus vecajam franču uzbrucējam doties uz Eiropu, kur nākamo sezonu viņš varētu pavadīt Šveices čempionātā.

Iepriekšējā sezonā Teksjē 36 mačos sakrāja 20 (11+9) punktus, aizvadot savu rezultatīvāko sezonu karjerā. Kopumā NHL uzbrucējs aizvadījis 123 spēles, iekrājis 49 (22+27) rezultativitātes punktus, 44 soda minūtes un negatīvu lietderības koeficientu -7. Stenlija kausa izcīņā francūzis 18 spēlēs Teksjē nopelnījis septiņus (2+5) punktus.

Tiek vēstīts, ka NHL sezonu Teksjē izlaidīs spēlētāju "vielu lietošanas un uzvedības" programmas ietvaros.

"Pēdējā gada laikā man ir bijušas personiskas problēmas un izaicinājumi, un jūtu, ka man pašlaik ir jāatrodas savas ģimenes tuvumā," savā paziņojumā norāda Teksjē. "Mīlu un cienu Kolumbusu, "Blue Jackets" un fanus, jo visi allaž pret mani attiekušies lieliski. Ļoti novērtēju atbalstu un palīdzību, ko esmu kādu esmu saņēmis no kluba vadības, treneriem, ārstiem, personāla un komandas biedriem. Šis bija smags lēmums, bet tas man šobrīd ir labākais."

Teksjē vēl ir spēkā divu gadu līguma otrā sezona, par kuru viņam būtu jāsaņem 1,55 Miljoni ASV dolāru. Šis līgums tiks iesaldēts un stāsies spēkā 2023./2024. gada sezonā, turklāt šosezon francūža alga "Blue Jackets" algu budžetā netiks ieskaitīta.

"Man ar Teksjē nesen bija ļoti ilga saruna, kurā viņš norādīja, ka pašlaik nav gatavs turpināt NHL karjeru," atklāja "Blue Jackets" ģenerālmenedžeris Jarmo Kekeleinens. "Lai arī esam sarūgtināti, ka viņš šajā sezonā mums nepievienosies, kā to bijām vēlējušies, viņa mentālā veselība un labsajūta ir mūsu galvenā prioritāte. Mēs turpināsim viņu atbalstīt kā vien spēsim."

Pagājušajā sezonā "Blue Jackets" 81 punktu 82 spēlēs ierindojās desmitajā vietā Austrumu konferencē un Stenlija kausa izcīņai nekvalificējās.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu