Gutkovska pārstāvētā "Rakow" neiekļūst UEFA Konferences līgas grupu turnīrā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas futbolists Vladislavs Gutkovskis (pa kreisi)
Latvijas futbolists Vladislavs Gutkovskis (pa kreisi) Foto: Raków Częstochowa/Twitter

Latvijas izlases uzbrucēja Vladislava Gutkovska pārstāvētā Polijas vienība Čenstohovas "Rakow" ceturtdien Prāgā cieta zaudējumu UEFA Konferences līgas kvalifikācijas "play-off" kārtas atbildes spēlē un neiekļuva grupu turnīrā.

"Rakow" izbraukumā pagarinājumā ar 0:2 (0:0, 0:1, 0:1) piekāpās Prāgas "Slavia". Divu spēļu summā ar 3:2 pārāka bija "Slavia".

Gutkovskis laukumā devās 46.minūtē.

50.minūtē bumba pēc viņa sitiena no soda laukuma lidoja tikai nedaudz garām vārtu labajam stabam. Pagarinājuma sākumā Latvijas uzbrucējs vēlreiz sita pa vārtiem no soda laukuma, bet vārtsargs Alešs Mandouss sitienu atvairīja.

Pirmos vārtus 62.minūtē pēc Ivana Šranca piespēles guva Mozess Juzors.

Grupu turnīru mājiniekiem pagarinājuma kompensācijas laika otrajā minūtē nodrošināja Šranca sitiens ar galvu, uzvarot cīņā ar pretspēlētāju un raidot bumbu vārtu kreisajā stūrī, - 2:0.

Latvija šajā turnīra fāzē ir pārstāvēta ar RFS komandu, kura mērojas spēkiem ar Ziemeļīrijas meistarsacīkšu uzvarētāju "Linfield".

Dalību Konferences līgas kvalifikācijas otrajā kārtā noslēdza Latvijas vicečempione "Valmiera" un "Liepāja", bet trešo kārtu nepārvarēja "Riga".

Pāru uzvarētāji iekļūst UEFA Eiropas Konferences līgas atlases "play-off" kārtā, bet zaudētājiem eirokausu sezona ir beigusies.

UEFA Konferences līga ir Eiropā trešā ranga klubu turnīrs aiz Čempionu līgas un Eiropas līgas. Maijā Tirānā par turnīra pirmo čempioni tika kronēta Itālijas komanda "AS Roma".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu