Šodienas redaktors:
Gatis Kreceris

RFS galvenais treneris Morozs neticamo uzvaru Belfāstā velta savai mammai

TVNET no Belfāstas
Viktors Morozs (vidū).
Viktors Morozs (vidū). Foto: Nora Krevņeva-Baibakova/RFS

Latvijas čempiones RFS galvenais treneris Viktors Morozs pēc neticamās izglābšanās un uzvaras pār "Linfield", kas pirmo reizi kādam Latvijas klubam ļāva iekļūt UEFA Konferences līgas grupu turnīrā, žurnālistiem pauda, ka šo panākumu velta savai māmiņai.

RFS ceturtdien kvalificējās UEFA Konferences līgas grupu turnīram, izcīnot neticamu uzvaru Ziemeļīrijas galvaspilsētā Belfāstā. Kvalifikācijas "play-off" kārtas atbildes mačā "Windsor Park" stadionā RFS ar Ziemeļīrijas meistarsacīkšu uzvarētāju "Linfield" pagarinājumā spēlēja neizšķirti - 1:1 (0:0, 0:0, 1:1), arī divu spēļu summā fiksējot neizšķirtu 3:3. 11 metru sitienos RFS uzvarēja ar 4:2.

Jāizceļ, ka vārtus RFS guva pašā papildlaika izskaņā, bet to nemaz nepaveica kāds no Rīgas vienības. Bumbu savos vārtos neveiksmīgi ieraidīja "Lindfield" pussargs Džimijs Kalahers.

"Līdz šim nevienā mačā šāda sižeta vēl nebija. Grūti kaut ko teikt par spēli. Galvenais, ka uzvarējām. Šo uzvaru vēlētos veltīt savai mammai. Viņai šodien ir dzimšanas diena. Mamma ļoti atbalsta mūsu komandu. Māmiņ, es tevi ļoti mīlu! Mēs to izdarījām!" pēc fantastiskās uzvaras sacīja Morozs.

Zīmīgi, ka trenerim šī bija 100. spēle pie RFS vienības stūres. Savukārt "Lindfield" galvenajam trenerim Deividam Hīlijam šis bija 350. mačs Belfāstas kluba priekšgalā.

"Nav pat vērts analizēt šo spēli. Es jau aizmirsu, kas tur notika. Turpinām cīņu visās frontēs, tas priecē," piebilda Morozs.

RFS stūrmanis atklāja, ka piektdiena komandai būs brīva, tāpēc spēlētājiem atļauts nedaudz nosvinēt šo vēsturisko panākumu.

"Noteikti ļausim. Mērķi sasniedzām, lidosim mājās. Drusku pasvinēt, tas ir normāli, ja padarīts labs darbs."

Pagājušajā ceturtdienā "Skonto" stadionā notikušais mačs noslēdzās ar rezultātu 2:2. Vēl pāris minūtes pirms pamatlaika beigām rīdzinieki bija iedzinējos ar 0:2, taču atlikušajā laikā vārtus guva Kevins Frīzenbihlers un Žiga Lipuščeks, RFS leģionāriem izraujot neizšķirtu.

No Latvijas klubiem tikai "Ventspils" ir spēlējusi Eiropas klubu sacensību grupu turnīrā. Kurzemnieki pirms 13 gadiem pēc UEFA Čempionu līgas kvalifikācijas "play-off" kārtas nepārvarēšanas sezonu turpināja UEFA Eiropas līgas grupu turnīrā.

Pēc "play-off" kārtas pārvarēšanas, RFS no UEFA saņems vismaz 3,3 miljonus eiro.

RFS UEFA Čempionu līgas kvalifikācijas pirmajā kārtā divu maču summā cīnījās neizšķirti 2:2 ar Somijas klubu Helsinku HJK, bet zaudēja pēcspēles 11 metru sitienu sērijā un nonāca UEFA Konferences līgā, kur trešajā kvalifikācijas kārtā divu maču summā ar 4:2 guva virsroku pār Maltas čempioni Paolas "Hibernians".

UEFA Konferences līga ir Eiropā trešā līmeņa klubu turnīrs aiz Čempionu līgas un Eiropas līgas. Maijā Tirānā par turnīra pirmo čempioni tika kronēta Itālijas komanda "AS Roma".

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu