Šodienas redaktors:
Gatis Kreceris

RFS "džokers" Stuglis: Treneris ļāva pasvinēt? Tad jau galvenais tikai paspēt uz lidmašīnu

TVNET no Belfāstas
Elvis Stuglis (pa kreisi) un Tomāšs Šimkovičs.
Elvis Stuglis (pa kreisi) un Tomāšs Šimkovičs. Foto: Nora Krevņeva-Baibakova/RFS

RFS futbola klubs pēc UEFA Konferences līgas grupu turnīra sasniegšanas pierādījis, kas bez liekām ārišķībām ir iespējams sasniegt savus mērķus, sarunā ar žurnālistiem Belfāstā pauda par vienības "džokeru" dēvētais Elvis Stuglis.

RFS ceturtdien kvalificējās UEFA Konferences līgas grupu turnīram, izcīnot neticamu uzvaru Ziemeļīrijas galvaspilsētā Belfāstā. Kvalifikācijas "play-off" kārtas atbildes mačā "Windsor Park" stadionā RFS ar Ziemeļīrijas meistarsacīkšu uzvarētāju "Linfield" pagarinājumā spēlēja neizšķirti - 1:1 (0:0, 0:0, 1:1), arī divu spēļu summā fiksējot neizšķirtu 3:3. 11 metru sitienos RFS uzvarēja ar 4:2.

Jāizceļ, ka vārtus RFS guva pašā papildlaika izskaņā, bet to nemaz nepaveica kāds no Rīgas vienības. Bumbu savos vārtos neveiksmīgi ieraidīja "Lindfield" pussargs Džimijs Kalahers.

Turpat tuvumā bija arī par RFS "džokeru" dēvētais Stuglis, kam ļoti bieži izdodas spēles beigās gūt izlīdzinājuma vai uzvaras vārtus. Šoreiz gan viņš tikai sākotnēji tika norādīts kā vārtu autors, bet drīz vien protokols tika labots.

"Baigi tuvu es tur nebiju. Skrēju tur kaut kur ar maisiņiem rokās un džinsās. Pirms tam tikai trīs reizes pārskrēju pāri laukumam, knapi tur paspēju. Viņi iesita savos vārtos. Bumba nogriezās viņam no kājas, atsitās pret vārtu pārliktni un ielidoja vārtos. Pēc tiem vārtiem viņi izskatījās apjukuši. Negaidīja. Cik tad latviešu klubi var zaudēt? Kādreiz jau arī jāuzvar. Pirms tam ļoti bieži esam zaudējuši "pendelēs", īpaši Rīgas komandas," pauda Stuglis.

"Veiksme ir jānopelna. Es ticu, ka nopelnījām to ar savu darbu. Tas sākās ar pagājušā gada čempiontitulu, lai te vispār nokļūtu. Viss caur smagu darbu. Šai komandai nav tā patosa, nekas tāds uz āru nelien. Nemētājamies ar transfēriem vai naudu. Viss ir mierīgi un klusi. Ģimenisks klubs. Mierīga un klusa komandiņa, kas sasniedz savus mērķus."

Uzzinājis, kas RFS galvenais treneris Viktors Morozs piešķīris futbolistiem brīvdienu, lai panākumu nosvinētu, Stugļa sejā atplauka neviltots smaids.

"Viņš atļāva pasvinēt? Tad jau galvenais tikai piektdienas rītā uz lidmašīnu paspēt," jokoja futbolists.

No Latvijas klubiem tikai "Ventspils" ir spēlējusi Eiropas klubu sacensību grupu turnīrā. Kurzemnieki pirms 13 gadiem pēc UEFA Čempionu līgas kvalifikācijas "play-off" kārtas nepārvarēšanas sezonu turpināja UEFA Eiropas līgas grupu turnīrā.

Pārvarot "play-off" kārtu, RFS no UEFA saņems vismaz 3,3 miljonus eiro.

UEFA Konferences līga ir Eiropā trešā līmeņa klubu turnīrs aiz Čempionu līgas un Eiropas līgas. Maijā Tirānā par turnīra pirmo čempioni tika kronēta Itālijas komanda "AS Roma".

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu