Verstapens un Leklērs Beļģijas "Grand Prix" startēs pēdējie

CopyDraugiem X Whatsapp
Makss Verstapens
Makss Verstapens Foto: Reuters/ScanPix

Nīderlandietis Makss Verstapens un Monako braucējs Šarls Leklērs pēc soda saņemšanas par dzinēja maiņu Beļģijas "Grand Prix" startēs no pēdējām vietām.

"Red Bull" braucējs Verstapens, kurš šosezon uzvarējis astoņās no 13 sacensībām, kopvērtējumā ir pirmajā vietā un apsteidz "Ferrari" pilotu Leklēru par 80 punktiem.

Verstapens pērn Beļģijā plūdu dēļ, kuru dēļ sacīkstes nebija drošas, uzvarēja sacensībās, kas ilga tikai divus apļus drošības mašīnas aizvējā.

Nīderlandietim, kurš dzimis Beļģijā mazāk nekā divu stundu brauciena attālumā no trases, tika nomainītas visas motora sastāvdaļas.

Tikmēr Leklērs ir saņēmis piekto motoru sezonā, kā arī jaunu ātrumkārbu.

Aizmugurē titula kandidātiem pievienosies Lendo Noriss no "McLaren", "Alpine" braucējs Estebans Okons, "Haas" pilots Miks Šūmahers un Valteri Botass no "Alfa Romeo".

Noriss, Okons un Botass brauks ar jauniem dzinējiem, bet Šūmahers saņems jaunu vadības elektronikas sistēmu.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā līderis ar 258 punktiem ir Verstapens, otrais ar 178 punktiem ir Leklērs, bet trešo vietu ar 163 punktiem ieņem Peress. Konstruktoru kausā "Red Bull" ir 431 punkti, "Ferrari" seko ar 334 punktiem, bet trešā ar 304 punktiem ir "Mercedes".

Pērn Verstapens Abū Dabī "Grand Prix" pēdējā aplī izrāva savu karjerā pirmo F-1 pasaules čempiona titulu, apsteidzot septiņkārtējo čempionu Hamiltonu, ar kuru viņam pirms pēdējā posma bija vienāds punktu skaits.

Šosezon F-1 kalendārā paredzēti 22 posmi.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu