Foto un video ⟩ Dairis Bertāns: Turcijas spēli nav iespējams atkārtot katru vakaru

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp

Latvijas basketbola izlases kapteinis Dairis Bertāns gaidījis smagu spēli pret Lielbritānijas valstsvienību un norādīja, ka tādi mači kā pret Turciju bieži negadās. 

Latvijas izlase svētdien izbraukumā uzvarēja Lielbritāniju Pasaules kausa (PK) kvalifikācijas otrā posma spēlē ar 87:80 (24:16, 14:22, 26:22, 23:20)

"Turcijas spēli nav iespējams atkārtot katru vakaru," Latvijas Basketbola savienības (LBS) mājas lapā citēts Dairis Bertāns. "Zinājām Lielbritānijas komandas spēles stilu, un bijām gatavi smagai cīņai, kurā jāpārvar gan pretinieku pretestība, gan arī pašu neveiksmes. Šajā turnīrā jau esam izcīnījuši tādas uzvaras, to vajadzēja izdarīt arī šoreiz, ko izdarījām."

Teicamu sniegumu demonstrēja Kristaps Porziņģis, kurš izcēlās ar gūtiem 29 punktiem un 14 atlēkušajām bumbām, viņš sakrāja efektivitātes koeficientu 35. Latvijas komandas līderis realizēja astoņus no deviņiem divpunktu, vienu no trim trīspunktu metieniem un desmit no 12 soda metieniem.

"Izcili nospēlēja Kristaps (Porziņģis), uz kuru visu laiku tika izdarīts ļoti liels spiediens. Viņš tika galā, gan pats gūstot punktus un izcīnot bumbas, gan palīdzot partneriem," norādīja Latvijas valstsvienības galvenais treneris Luka Banki

Latvijas izlase uz Ņūkāslu devās gandrīz tādā pašā sastāvā, kādā stājās pretī Turcijai. Tā kā Artūrs Kurucs saslima jau pirms mača pret Turciju un nevar palīdzēt arī spēlē pret Lielbritāniju, viņa vietā sastāvā tika iekļauts Toms Leimanis. Ārpus pieteikuma palika Kaspars Bērziņš, Jānis Bērziņš un Artis Ate.

"Apsveicu talantīgo un labi vadīto Latvijas komandu, kas nospēlēja ļoti labi. Esmu lepns par saviem spēlētājiem. Pēc mača Beļģijā bija vilšanās sajūta, bet guvām secinājumus un šodien spērām labu soli uz priekšu, gatavojoties EuroBasket turnīram," pauda Lielbritānijas izlases galvenais treneris Neitans Renkins.

 

Pirmajā otrā posma mačā Latvijas izlase pārpildītā "Arēnā Rīga" ar rezultātu 111:85 sagrāva Turcijas valstsvienību.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu