Antonijs kļuvis par otro dārgāko Mančestras "United" pirkumu kluba vēsturē

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Brazīlijas futbolists Antonijs
Brazīlijas futbolists Antonijs Foto: EPA/Scanpix

Brazīlijas futbolists Antonijs kļuvis par Anglijas futbola granda Mančestras "United" kluba vēsturē otro dārgāko pirkumu, vēsta BBC. Kopējā futbolista pārejas summa var nedaudz pārsniegt 100 miljonus eiro.

Mančestras "United" par Antoniju samaksās aptuveni 80,75 miljonus mārciņu (94,8 miljoni eiro) lielu izpirkuma maksu Nīderlandes klubam Amsterdamas "Ajax". Vēl pārejas līgumā atrunāts bonuss 4,75 miljonu mārciņu (5,58 miljoni eiro) apmērā.

Dārgākais pirkums Mančestras "United" kluba vēsturē ir franču pussargs Pols Pogbā, kuru komanda 2016. gadā iegādājās par 105 miljoniem eiro no Itālijas vienības Turīnas "Juventus".

Līdz šim otrais dārgākais pirkums bija angļu aizsargs Harijs Magvairs, kuru Mančestras "United" iegādājās 2019. gadā no Lesteras "City" par 87 miljoniem eiro.

22 gadus vecais Antonijs aizvadīja 82 spēles "Ajax" sastāvā, guva 25 vārtus un veica 22 rezultatīvas piespēles. Brazīlijas futbolists Nīderlandes klubam pievienojās 2020. gada vasarā.

Antonijs lieliski "Ajax" rindās spēlēja UEFA Čempionu līgā, gūstot septiņus vārtus 11 mačos.

Mančestras "United" galvenais treneris Ēriks ten Hāgs ir pazīstams ar Antoniju, jo nīderlandietis iepriekšējās četrās sezonās vadīja "Ajax" komandu.

Brazīlijas izlases sastāvā Antonijs debitēja pērn oktobrī. Valstsvienībā viņš aizvadījis deviņus mačus un guvis divus vārtus.

Antonijs kļuvis par ceturto dārgāko pirkumu Anglijas premjerlīgas vēsturē. Lielākais pirkums ir anglis Džeks Grīlišs, kurš pērn par 117,5 miljoniem eiro pārcēlās no "Aston Villa" uz Mančestras "City".

Pērn beļģu uzbrucēju Romelu Lukaku par 113 miljoniem eiro no Milānas "Inter" iegādājās Londonas "Chelsea", savukārt trešais lielākais transfērs joprojām ir iepriekš minētā Pogbā pāreja no "Juventus" uz Mančestras "United".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu