Medijs paver plīvuru Dončiča nesportiskajam režīmam vakarā pirms spēles

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Slovēnijas basketbolists Luka Dončičs
Slovēnijas basketbolists Luka Dončičs Foto: FIBA.com

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) zvaigzne Luka Dončičs vakarā pirms Slovēnijas un Vācijas izlašu spēles viesnīcā nav ievērojis sportista cienīgu režīmu, vēsta laikraksts "Süddeutsche Zeitung".

Slovēnijas izlase svētdien izbraukumā Minhenē ar rezultātu 71:90 piekāpās Vācijas valstsvienībai. Komandu no zaudējuma 2023. gada Pasaules kausa kvalifikācijas mačā nespēja glābt Dončičs, kurš ar 23 punktiem kļuva par spēles rezultatīvāko spēlētāju.

Vakaru pirms spēles Dončičs viesnīcā pavadījis nepiespiestā gaisotnē - viņš spēlējis kārtis, dzēris Coca-Cola un smēķējis cigareti, vēsta Vācijas laikraksts "Süddeutsche Zeitung".

Arī pērn Tokijas olimpisko spēļu norises laikā Dončičs nonāca mediju uzmanības centrā ar aizdomām par sportista režīma pārkāpumiem. Pagājušajā vasarā internetā ažiotāžu sacēla Spānijas sieviešu basketbola izlases spēlētājas publikācijas sociālajos tīklos, kurās Dončičs bija redzams ballītē ar alkoholiskajiem dzērieniem.

Kaut arī Dončičs šobrīd ir viens no labākajiem basketbolistiem pasaulē, viņš nereti saņēmis kritiku par uzdzīvi starpsezonā, kuras dēļ viņš vasarā uzņem lieko svaru, kas traucē NBA sezonas sākumā sasniegt labu fizisko formu.

Dončičs kopā ar Slovēnijas izlasi gatavojas Eiropas čempionātam, kas sāksies 1. septembrī. Grupu turnīrs risināsies Igaunijā (Tallinā), Čehijā (Prāgā), Gruzijā (Tbilisi) un Vācijā (Ķelnē). Izslēgšanas spēles notiks Vācijas galvaspilsētā Berlīnē.

Slovēnija, kas ar Dončiču un Goranu Dragiču priekšgalā uzvarēja iepriekšējā Eiropas čempionātā 2017. gadā, šogad priekšsacīkstēs B apakšgrupā Ķelnē spēkosies ar Franciju, Lietuvu, Vāciju, Ungāriju un Bosniju un Hercegovinu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu