Kanelo izsaka prognozi par Usika un Fjūrija dueļa uzvarētāju

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Meksikas bokseris Sauls "Kanelo" Alvaress
Meksikas bokseris Sauls "Kanelo" Alvaress Foto: EPA/Scanpix

Viens no pasaulē labākajiem bokseriem Sauls "Kanelo" Alvaress izteicis prognozi par Oleksandra Usika un Taisona Fjūrija potenciālā dueļa uzvarētāju.

32 gadus vecais Kanelo gatavojas 17. septembrī Lasvegasā (ASV) gaidāmajai cīņai pret Kazahstānas bokseri Genadiju Golovkinu, kuram ir 40 gadi. Šis būs trešais savstarpējais duelis. 2017. gadā viņi cīnījās neizšķirti, bet 2018. gadā uzvarēja Meksikas bokseris.

Trešā dueļa likme ir absolūtā jeb neapstrīdamā pasaules čempiona tituls otrā vidējā svara kategorijā ("super middleweight", līdz 76,2 kilogramiem). Bokseri cīnīsies par IBF, WBA, WBO un WBC pasaules čempiona jostām.

Kanelo intervijā "YouTube" kanālā "Fight Hub TV" izteicis prognozi par uzvarētāju potenciālajā smagsvaru kategorijas duelī starp ukraini Oleksandru Usiku un Lielbritānijas bokseri Taisonu Fjūriju. Tā varētu kļūt par gadsimta cīņu, jo smagsvaru divīzijā absolūtais čempions pēdējo reizi tika noskaidrots 1999. gadā, kad trīs jostu ērā titulu ieguva Lenokss Lūiss no Lielbritānijas.

"Domāju, ka Fjūrijs uzvarēs. Viņam ir viss - boksera prasmes, svars. Tas būs citādāk [nekā cīnīties pret Entoniju Džošua],"

sacīja Kanelo, kurš karjeras laikā par pasaules čempionu kļuvis četrās dažādās svara kategorijās amplitūdā no 66,7 līdz 79 kilogramiem.

Kanelo jau iepriekš publiski paudis vēlmi cīnīties pirmā smagā svara kategorijā jeb "cruiserweight" divīzijā, kurā par neapstrīdamu pasaules čempionu kļuva Usiks, kad viņš 2018. gadā triumfēja Muhameda Ali trofejas turnīrā.

"Tas būtu grūti, bet man ir vienalga. Man patīk šādi izaicinājumi. Man patīk bokss, un man patīk atrasties šādās situācijās," par vēlmi cīnīties pret Usiku sacīja Kanelo.

Četru jostu ērā, kas sākās 2007. gadā. par neapstrīdamu pasaules čempionu kļuvuši tikai astoņi bokseri - divi no tiem ir Kanelo un Usiks.

  1. Bernards Hopkins (ASV), vidējais svars (līdz 72,57 kg), 2004. gada septembris
  2. Džermeins Teilors (ASV), vidējais svars (līdz 72,57 kg), 2005. gada jūlijs
  3. Terenss Kroufords (ASV) pirmais pusvidējais svars (līdz 64 kg), 2017. gada augusts
  4. Oleksandrs Usiks (Ukraina), pirmais smagais svars (līdz 90,7 kg), 2018. gada jūlijs
  5. Džošs Teilors (Skotija), pirmais pusvidējais svars (līdz 64 kg), 2021. gada maijs
  6. Kanelo Alvaress (Meksika) otrais vidējais svars (līdz 76,2 kg), 2021. gada novembris
  7. Džermels Čarlo (ASV), pirmais vidējais svars (līdz 69,85 kg), 2022. gada maijs
  8. Devins Henijs (ASV), vieglais svars (līdz 61,23 kg), 2022. gada jūnijs
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu