Vācijas basketbola izlasē tiks iemūžināts Novicka krekls

CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: AFP/LETA

Vācijas izlases bijušā spēlētāja Dirka Novicka 14. numurs pirms Eiropas čempionāta mača pret Franciju tiks iemūžināts, ziņo Vācijas Basketbola federācija (DBB).

Vācijas izlases krekls ar 14. numuru tiks iemūžināts pirms ceturtdien gaidāmā Eiropas čempionāta mača Ķelnē, "Lanxess" arēnā, kur mājinieki tiksies ar Francijas valstsvienību.

"Ja kāds to ir pelnījis, tad tas ir Dirks [Novickis]," otrdien paziņoja DBB prezidents Ingo Vaiss. "Viņš vienmēr bija gatavs pārstāvēt izlasi un parādīja neticamu sniegumu 153 spēlēs."

Novickis 21 gadu spēlēja Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) vienībā Dalasas "Mavericks", karjeru noslēdzot 2019. gadā. Šī gada janvārī "Mavericks" iemūžināja viņa kreklu ar 41. numuru.

"Ir patīkami, ka 14. numurs vairs netiks izmantots izlasē. Tas atkal būs ļoti patīkams un emocionāls mirklis," par numura iemūžināšanu saka Novickis. "Man tas būs neaizmirstams vakars."

2005. gadā Novickis palīdzēja Vācijas izlasei izcīnīt sudraba godalgas Eiropas čempionātā, bronzu - 2002. gada pasaules čempionātā un bija karognesējs 2008. gada olimpiskajās spēlēs Pekinā.

2022. gada Eiropas čempionāts basketbolā vīriešiem no 1. līdz 18. septembrim norisināsies Vācijas pilsētās Ķelnē un Berlīnē (fināls), Prāgā (Čehija), Tbilisi (Gruzija) un Milānā (Itālija).

Vācijas izlase čempionāta B apakšgrupā spēlēs ar Franciju, Lietuvu, Slovēniju, Ungāriju un Bosniju un Hercegovinu. Grupas četras labākās komandas iekļūs astotdaļfinālā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu