Foto ⟩ Lietuvas komandas gatavas sastādīt konkurenci visām Latvijas OHL vienībām

CopyDraugiem X Whatsapp

Lietuvas komandas Kauņas "City", Elektrēnu "Energija" un Viļņas "7bet-Hockey Punks" gatavas sastādīt konkurenci Latvijas vienībām "Optibet" Hokeja līgā (OHL), kas šosezon vienlaicīgi būs arī Baltijas čempionāts, pirmssezonas preses konferencē pauda komandu pārstāvji.

OHL, kurā šosezon sacentīsies sešas komandas no Latvijas un trīs no Lietuvas jaunā sezonā sāksies jau sestdien.

"Pēc 11 gadu pārtraukuma Latvijas čempionātā atkal spēlēs Lietuvas komandas. Šis ceļš nebija viegls," stāstīja Latvijas Hokeja federācijas (LHF) prezidents Aigars Kalvītis. "Pirms trīs gadiem saņēmām finansējumu no IIHF Baltijas Hokeja līgai, un var teikt, ka tie bija pirmsākumi Baltijas Hokeja līgai, lai tā turpinātos nākotnē."

Lai gan šogad Baltijas čempionātā nepiedalās neviena Igaunijas komanda, Kalvītis pauda cerību, ka tuvākā nākotnē izdosies turnīram piesaistīt arī kādu no Igaunijas čempionāta komandām.

"Jau pagājušajā gadā spriedām, ka viņi varētu mums pievienoties, bet zināmu iemeslu dēļ viņiem tas neizdevās. Arī ekonomiskie apstākļi nedaudz sarežģī visu, ceram, ka viņi varēs pievienoties mums nākamgad," piebilda LHF prezidents.

Tikmēr Lietuvas Hokeja asociācijas (AHL) prezidents Daiņus Zubrus neslēpa, ka Lietuvas komandu iesaistīšana OHL ir veids, kā veicināt hokeja izaugsmi arī Lietuvā.

"Zināms, ka Latvija starp labākajām desmit pasaules komandām, un mūsu mērķis ir tāds pats," norādīja Zubrus. "Mēs skatāmies uz jums kā piemēru - kā spēlēt hokeju, kā veidot infrastruktūru un piesaistīt sponsorus. Mums ir trīs komandas, kuras ir gatavas izrādīt konkurenci."

Savukārt pagājušās sezonas čempionvienības "Zemgale"/LLU galvenais treneris Artis Ābols, kura vadītā komanda šosezon spēlēs arī Somijas pēc spēka otrajā līgā "Mestis", skaidri norādīja, ka jelgavnieku mērķis ir uzvarēt Baltijas čempionātā un parādīt atzīstamu sniegumu arī Somijā.

"Pagājušajā sezonā vinnējām Latvijas čempionātā, tad šogad gribētu to pašu izdarīt Baltijas čempionātā."Mēs negribam piedalīties nevienā no līgām piedalīšanās pēc, gribam spēlēt," stāstīja Ābols. "Bet par kaut kādām prioritātēm vēl neesam runājuši, jo kā es teicu, mēs spēlējam, lai uzvarētu. Skatīsimies kā pārklājas kalendārs, jo tādi brīži noteikti būs, redzēsim kāda būs situācija."

Viņš izcēla, ka salīdzinot ar pagājušo sezonu, vienības sastāvs ir krasi mainījies. "Esam palikuši jaunāki, jo vairs nav Artūrs Ozoliņš un Roberts Jekimovs, bet ir atpakaļ Berhards ar Homjakovu. Pārsvarā komanda ir gados jauna," piebilda treneris.

Ari "Mogo"/LSPA galvenais treneris Ģirts Ankipāns atklāja, ka viņa vadītas vienības, kuras sastāvā šogad būs jaunāki spēlētāji, mērķi šajā čempionātā būs tikai augstākie.

"Arī "Mogo" mērķi ir tādi paši kā Jelgavas vienībai. Mūsu komanda ir krietni jaunāka, un varbūt mazāk centīsimies iet pretī medaļām, bet vairāk ieguldīt darbu jaunajos hokejistos, lai dotu kādu pienesumu Latvijas hokejam," izcēla Ankipāns.

Visu Lietuvu komandu pārstāvji neslēpa, ka cer sastādīt konkurenci Latvijas komandām un parādīt laukumā atzīstamu hokeju. "Gaidām šo sezonu, un būsim konkurenti visiem klubiem," teica Latvijas speciālists Sergejs Durdins, kurš vada Kauņas "City" vienību.

Tikmēr "Dinamo Rīga" pārstāvis Mareks Jass atklāja, ka "dinamieši" treniņus uzsākuši vien augusta sākumā, taču tas neliegs komandai sacensties par augstākā kaluma medaļām.

"Pirmo gadu spēlēsim Latvijas čempionātā, kas būs nedaudz grūti. Trenēties arī sākām tikai no 1.augusta, tāpēc arī laika ir nedaudz par maz, bet komanda ir labi nokomplektēta. Mums ir viss, lai cīnītos par pirmo vietu," norādīja Jass.

Tāpat kā visu pārējo Latvijas komandu treneri, arī Hokeja skolas "Rīga" galvenais treneris Oļegs Sorokins nebaidījās piebalsot saviem kolēģiem un teikt, ka viņa vienībai mērķis šajā sezonā būs izcīnīt augstākas vietas nekā iepriekš.

"Pilnīgi jauns sastāvs, bet tajā pašā laikā vairāki puiši tika mēģināti virslīgā jau iepriekš. Esam U-18 izlases bāzes klubs, tāpēc tiek aicināti spēlētāji, kuri šajā vecumā nolemj palikt Latvijā un nebraukt prom," savas vadītās komandas sastāvu raksturoja Sorokins. "Kā katru gadu, nedosim nevienam vieglas spēles, un mēģināsim pacīnīties par četrinieku."

2021./2022. gada sezonā savu pirmo Latvijas čempionu titulu izcīnīja Jelgavas "Zemgale"/LLU, sērijā ar 4-0 pieveicot līdzšinējo čempioni "Olimp"/"Venta 2002".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu