NBA zvaigzne Vols apsvēris domu izdarīt pašnāvību (1)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
NBA spēlētājs Džons Vols
NBA spēlētājs Džons Vols Foto: AFP/SCANPIX

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) zvaigzne Džons Vols pēdējo trīs gadu laikā pārcietis psiholoģiskas grūtības. Basketbolists pat apsvēris domu izdarīt pašnāvību.

2010. gadā NBA jauno spēlētāju draftā Vašingtonas "Wizards" komanda Volu izvēlējās ar 1. numuru. Ar viņu tika saistītas lielas cerības, un daļēji viņš tās attaisnoja. Patlaban 31 gadu vecais basketbolists piecas reizes karjerā izraudzīts dalībai NBA Visu zvaigžņu spēlē.

Vairākus gadus Vols bija viens no labākajiem saspēles vadītājiem NBA. Taču pēdējo trīs gadu laikā viņš piedalījies tikai 40 mačos. 2019./20. gada sezonu nācās izlaist traumas dēļ, turpinājumā daudz ko ietekmēja arī Covid-19 pandēmija.

Hjūstonas "Rockets" komandas vadība un Vols vienojās, ka viņš izlaidīs visu iepriekšējo NBA sezonu, bet vasaras sākumā abas puses pārtrauca līgumsaistības. Savukārt jūlijā Vols parakstīja divu gadu līgumu ar Losandželosas "Clippers" par atalgojumu vairāk nekā 13 miljonu ASV dolāru  apmērā.

"Tas bija tumšākais laiks, kādu esmu piedzīvojis. Vienu brīdi domāju par pašnāvību," ESPN citē Volu, kurš izteicās par pēdējo trīs gadu laikā piedzīvotajām grūtībām.

"Biju pārrāvis Ahileja cīpslu, mana mamma bija slima un nomira. Gadu vēlāk nomira arī vecmamma. Un tad vēl sākās šis Covid-19 laiks," sacīja basketbolists.

Vola mamma nomira 2019. gada decembrī 58 gadu vecumā pēc cīņas ar krūts vēzi. Basketbolists tobrīd centās atlabt no Ahileja cīpslas traumas.

"Gāju līdzi uz ķīmijterapiju, sēdēju līdzās mātei viņas pēdējos elpas vilcienos. Gulēju viņai blakus uz dīvāna, trīs dienas pēc kārtas nepārģērbis drēbes," detaļās dalījās Vols.

Basketbolistam ir divi dēli, kas viņu motivē nepadoties. Vols ir priecīgs, ka viņš nākamajā sezonā atgriezīsies laukumā.

"Mums visiem pienāk grūti laiki, taču domāju, ka reti kurš spēj saprast, kam es izgāju cauri. Daudzi uzskatīja, ka man nevajadzēja palīdzību, taču es sameklēju terapeitu. Jābūt atklātiem pret sevi un jādara savā labā nepieciešamais."

12 sezonu laikā Vols nopelnījis vairāk nekā 200 miljonus ASV dolāru pirms nodokļu nomaksas. Viņa pievienošanās "Clippers" komandai, apvienojot spēkus ar NBA zvaigznēm Polu Džordžu un Kavai Lenardu, raisa intrigu par Losandželosas kluba konkurētspēju nākamajā sezonā.

NBA regulārajā čempionātā Vols piedalījies 613 mačos, vidēji guvis 19,1 punktu un veicis 9,1 rezultatīvu piespēli.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu