Kintana iesniedzis apelāciju CAS par diskvalifikāciju no šī gada "Tour de France"

CopyDraugiem X Whatsapp
Nairo Kintana
Nairo Kintana Foto: AFP/SCANPIX

Kolumbiešu riteņbraucējs Nairo Kintana iesniedzis apelāciju Sporta arbitrāžas tiesā (CAS) par diskvalifikāciju no šī gada "Tour de France" velobrauciena, kas tika saņemta riteņbraukšanā aizliegtas vielas izmantošanas dēļ.

Pēc prestižā velobrauciena Kintanas analīžu paraugos tika atrasta viela tramadols, kas ir aizliegta riteņbraukšanā kopā 2019. gadā. Šī viela nav Pasaules antidopinga aģentūras (WADA) aizliegto vielu sarakstā, bet kopš 2012. gada ir starp uzraugāmajām vielām.

Tā kā šis bija Kolumbijas riteņbraucēja pirmais pārkāpums, viņš varēja turpināties piedalīties citās sacensībās, taču viņš tika diskvalificēts no "Tour de France", tiekot anulētiem riteņbraucēja rezultātiem, kā arī kolumbietis saņēma naudas sodu 5000 Šveices franku apmērā (apmēram 5100 eiro).

Pirmais pārkāpums tiek sodīts ar diskvalifikāciju no konkrētajām sacensībām un sodu, otrais pārkāpums tiek sodīts ar piecu mēnešu diskvalifikāciju, bet trešā pārkāpuma gadījumā varēs saņemt pat deviņu mēnešu diskvalifikāciju.

Kintanas apelācija šobrīd ir reģistrēta, taču nav zināms, cik ilgs laiks būs nepieciešams, lai pēc šķīrējtiesnešu apstiprināšanas aizvadītu noklausīšanos un atstātu spēkā vai anulētu diskvalifikāciju.

Kolumbijas riteņbraucējs šī gada Francijas tūri noslēdza kopvērtējuma sestajā vietā. Kintana ir 2014. gada "Giro d'Italia" čempions un 2016. gada "Vuelta a Espana" uzvarētājs. Francijas daudzdienās viņš trīsreiz finišējis labāko trijniekā un uzvarējis trīs atsevišķos posmos, bet ne reizi nav bijis pirmais kopvērtējumā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu