"Chelsea" transfēru pēdējā dienā piesaista Obamejangu, "Liverpool" pastiprinās ar Melu

CopyDraugiem X Whatsapp
Pjērs-Emeriks Obamejangs
Pjērs-Emeriks Obamejangs Foto: AFP/SCANPIX

Vasaras transfēru pēdējā dienā Anglijas premjerlīgas klubs Londonas "Chelsea" no spāņu granda "Barcelona" ceturtdien ieguva gaboniešu uzbrucēju Pjēru-Emeriku Obamejangu, kamēr vicečempionei "Liverpool" no itāļu "Juventus" uz īres tiesībām pievienojies brazīliešu pussargs Arturs Melu.

33 gadus vecais Obamejangs vēl pagājušajā sezonā pārstāvēja citu Londonas klubu "Arsenal", tomēr disciplīnas pārkāpumu dēļ decembrī zaudēja kapteiņa apsēju un laukumā vairs nedevās. Ziemas transfēru pēdējā dienā viņš bez pārejas summas pārcēlās uz "Barcelona", kuras rindās Spānijas čempionātā 17 spēlēs guva 11 vārtus.

Tiek vēstīts, ka "Chelsea" par Obamejangu samaksāja 12 miljonus eiro, bet līgums ar uzbrucēju noslēgts uz diviem gadiem.

"Esmu ļoti laimīgs. Ir liels pagodinājums būt daļai no šīs komandas un nevaru vien sagaidīt, kad došos laukumā," pēc pievienošanās "Chelsea" norādīja gaboniešu uzbrucējs. "Man vēl ir nepadarīti darbiņi premjerlīgā, tā, ka ir prieks te atgriezties."

Tikmēr vieni no titula pretendentiem "Liverpool" transfēru pēdējā dienā sastāvu papildinājuši ar brazīliešu pussargu Arturu Melu, kas komandai no "Juventus" pievienojies līdz sezonas beigām.

26 gadus vecais Melu "Juventus" pārstāvēja no 2020. gada, pirms tam divas sezonas spēlēja "Barcelona" rindās, bet karjeru uzsāka dzimtenē "Gremio" sastāvā. Brazīlijas izlasē pussargs aizvadījis 22 spēles un guvis vienus vārtus.

Pagājušajā sezonā Melu A sērijā laukumā devās 20 mačos, ar vārtu guvumiem neizceļoties.

Transfēru pēdējā dienā aktīvi darbojās arī Mančestras "United", kas no Nīderlandes kluba "Ajax" par 95 miljoniem eiro iegādājās brazīliešu uzbrucēju Antonī. Vēl pieci miljoni eiro var tikt pievienoti transfēra summai dažādu bonusu rezultātā. Tāpat vienībai uz īres pamata pievienojies Ņūkāslas "United" čehu vārtsargs Martins Dubravka, bet pussargs Džeims Gārners par deviņiem miljoniem stērliņu mārciņu pārdots Liverpūles "Everton".

Savukārt čempionvienība Mančestras "City" par 17 miljoniem eiro no Vācijas bundeslīgas kluba Dortmundes "Borussia" iegādājās 27 gadus veco Šveices izlases aizsargu Manuelu Akandži, bet "Southampton" vienībai par ar desmit miljoniem mārciņu pārdeva 19 gadus veco uzbrūkošo pussargu Samuelu Edozī un par sešiem miljoniem 18 gadīgo aizsargu Huanu Lariosu.

"Southampton" no Francijas kluba Marseļas "Olympique" pievienojies arī Horvātijas izlases 25 gadus vecais centra aizsargs Duje Čaleta-Cars, kuru ziemas transfēru periodā par 25 miljoniem eiro neizdevās iegādāties "Liverpool", bet īrē no "Arsenal" iegūts pussargs Eislijs Meitlands-Nailzs. Tikmēr Birmingemas "Aston Villa" līdz sezonas beigām izīrēts čehu aizsargs Jans Bednāreks.

"Aston Villa" pēdējā transfēru dienā papildinājās arī ar aizsardzības tipa Beļģijas izlases spēlētāju Leanderu Dendonkeru, par kuru Vulverhemptonas "Wanderers" samaksāja 13 miljonus mārciņu.

Kopumā Anglijas premjerlīgas klubi vasaras transfēru periodā iztērēja 1,9 miljardus mārciņu (2,2 miljardi eiro), kas ir jauns līgas rekords. Līdz šim visvairāk naudas spēlētāju pārejās tika tērēts 2014.gadā, kad premjerlīgas vienības vasaras transfēros ieguldīja 1,4 miljardus mārciņu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu