Medijs: Rastorgujeva anulētā rezultāta dēļ pie medaļas tiek Krievijas biatlonists

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Karīms Halili
Karīms Halili Foto: Reuters/ScanPix

Anulējot Andreja Rastorgujeva izcīnīto zelta medaļu 2021. gada Eiropas čempionātā, pie bronzas godalgas ticis Krievijas biatlonists Karīms Halili, vēsta izdevums "Sport-Express".

Rastorgujevs par Eiropas čempionu 20 kilometru distancē kļuva 2021. gadā Polijā. Viņam anulēti visi pēc 2020. gada 1. jūlija sasniegtie rezultāti, tostarp izcīnītais Eiropas čempiona tituls.

Eiropas čempionāta zelts pienākas norvēģim Erlendam Bjentegārdam, uz otro vietu pakāpies cits norvēģis Endre Stremsheims. 

Tikmēr pie bronzas medaļas ticis Karīmam Halili, kurš biatlona klasikā togad 27. janvārī finišēja ceturtais. Viņš čempionātā otro vietu izcīnīja 10 km sprinta disciplīnā. 

Sporta arbitrāžas tiesas (CAS) apelāciju komisija nolēma paturēt spēkā Rastorgujevam piemēroto 18 mēnešu diskvalifikāciju, desmit dienas pirms diskvalifikācijas beigām, informēja Biatlona integritātes vienība (BIU).

CAS pagājušā gada septembrī par antidopinga noteikumu pārkāpumu piesprieda Rastorgujevam 18 mēnešu diskvalifikāciju, kas stājās spēkā ar 2021. gada 11. martu. Latvijas biatlonistam bija 21 diena, lai pārsūdzētu piespriesto sodu, un viņš šo iespēju izmantoja.

Krievijas biatlons aizvien ir pakļauts sankcijām, kas nozīmē, ka tik drīz Krievijas biatlonisti pie medaļām starptautiskā līmenī netiks. 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu