Video ⟩ Jurģis Kalns skarbi par tiesāšanu Latvijas futbola virslīgā: Mēs paši sev rokam bedri!

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Jurģis Kalns
Jurģis Kalns Foto: Jānis Līgats

Latvijas futbola tiesneši bremzē pašmāju jauno futbolistu emocionālo izaugsmi, jo soģu lēmumi laukumā bieži noved pie futbolistu psiholoģiskiem pārdzīvojumiem, uzskata "Optibet" virslīgas līdervienības "Valmiera" galvenais treneris Jurģis Kalns.

"Liepāja" svētdien izbraukumā izcīnīja uzvaru "Optibet" virslīgas 27. kārtas spēlē Jāņa Daliņa stadionā pret "Valmieru" ar rezultātu 1:0.

Izcīnītie trīs punkti ļauj "Liepājai" turpināt sekot pirmajam trijniekam, turpretī valmieriešiem neiegūtie trīs punkti neļauj nostabilizēties pirmajā vietā.

Spēle izvērtās ļoti emocionāla, jo tika parādītas deviņas dzeltenās un divas sarkanās kartītes, bet valmieriešiem neieskaitīja vārtus un nepiešķīra 11 metru soda sitienu pēc pārkāpuma pret Raimondu Krolli.

Spēles galvenais tiesnesis bija Mareks Ķere, viņam asistēja Artūrs Šakurovs un Jevgēnijs Morozovs, bet ceturtais tiesnesis bija Vitālijs Spasjoņņikovs.

Pēc cīņas "Valmieras" galvenais treneris emocionālā runā izteica savas domas par Latvijas tiesnešu darbu virslīgā, aicinot sekot klubu piemēram un atjaunot arī soģu sastāvu.

"Kaut kur veiksme mūs ir pametusi, kaut kur kāds, iespējams, mums nelaiž klāt veiksmi.

Ir liela nauda un ir maza nauda. Mazas naudas ne vienmēr tiek pie teikšanas. Lielie vienmēr visu novāc. Ļoti žēl, ka tādējādi Latvijas futbols stagnē. Mēs neredzam Latvijas futbolā Pelnrušķītes stāstus. Padomājiet, kāpēc neredzam.

Mēs neesam arī mentāli gatavi pēc tam tālāk Eiropā. Arī ārzemēs latviešu spēlētāju izpildījumā nav šo Pelnrušķītes stāstu. Tas tāpēc, ka mēs viņiem jau pašā saknē noņemam vēlmi cīnīties, pierādīt. Šeit Latvijā, šajā mazajā dīķī mēs apstādinām savus jaunos talantus. Ar ko? Kādēļ? Pajautājiet sev, man ir grūti pateikt," izteicās Kalns.

"Mēs visu taktiski darījām, bet grūti uzvarēt, ja neieskaita vārtus. Pēc tam izskatījās tīrākais 11 metru soda sitiens. Iespējams, ka mums ir jāatjaunina Latvijas futbols visos segmentos. Ir jaunākas komandas, viss paliek jaunāks, dodiet iespēju arī jaunajiem spēles vadītājiem. Vai dodiet Andrim Treimanim tiesāt piecās dienās četras spēles. Tad varbūt mēs progresēsim. Vienu brīdi likās - kāpēc mēs esam laukumā un spēlējam? Vai mēs šeit vispār esam vajadzīgi? Nākamā jau būs tāda pati. Mēs ļoti gribam, bet gribam tikai mēs."

Kalns pauda, ka cīņa pret "Liepāja" no malas izskatījās fiziska, jo tiesneši laukumā neļāva mačam ritēt plūdeni.

"Tāpēc jau likās fiziska cīņa, ka viens visu laiku svilpoja. Viņš neļāva spēlēt! Abas komandas izgāja laukumā, lai spēlētu. Mēs šo dienu varējām baudīt. Spēlētāji laukumā, skatītāji. Varējām uztaisīt tādu...

Nevajag traucēt! Vienkārši jāļauj spēlei iet pašplūsmā, jākaifo! Nestopē viņus, ļauj darboties. Mēs vienkārši dzesējam nost vēlmi pierādīt un darboties. Mēs paši sev rokam bedri! Neļaujam mums emocionāli augt. Kaut vai tam pašam Krollim. Viņš kā kapteinis iet pajautāt [skaidrojumu par tiesnešu lēmumu], bet viņu klusina ciet. Tas taču ir mūsu spēlētājs. Mēs kopā varam pacelt Latvijas futbolu. Visi gribam būt karaļi uz laukuma. Nevar tā! Kāds spēlē klavieres, kāds tās nes. Ļaujiet čaļiem spēlēt, augt un attīstīties."

Jurģis Kalns

Turnīra tabulas galvgalī 27 mačos 64 punktus ir sakrājusi "Valmiera", 60 punktus - "Riga" un 57 punktus - RFS, bet četrinieku ar 53 punktiem noslēdz "Liepāja". Piektā ir "Auda" ar 41 punktu, bet sestā - "Daugavpils", kurai ir 27 punkti, kamēr "Tukums 2000"/"Telms" komandai ir 26 punkti 27 mačos. Pa 18 punktiem 27 cīņās ir "Metta" un Jūrmalas "Spartaka" komandām, bet 17 punkti ir Salaspils "Super Nova" rēķinā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu