"Chelsea" pēc zaudējuma Čempionu līgas ievadā atlaiž galveno treneri

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Futbola treneris Tomass Tuhels
Futbola treneris Tomass Tuhels Foto: Reuters/ScanPix

Pēc otrdien piedzīvotā zaudējuma UEFA Čempionu līgas (ČL) grupu turnīra pirmās kārtas mačā pret Zagrebas "Dinamo", trešdien no amata atbrīvots Anglijas premjerlīgas vienības Londonas "Chelsea" treneris Tomass Tuhels, ziņo klubs.

Kluba un 49 gadus vecā Vācijas speciālista ceļi šķīrušies pēc otrdien Zagrebā piedzīvotā minimālā zaudējuma (0:1).

"Ikviena "Chelsea" pārstāvja vārdā klubs vēlas izteikt pateicību Tuhelam un komandas personālam par viņu pūlēm, kas ieguldītas klubā. Tuhelam pamatoti būs vieta "Chelsea" vēstures lappusēs pēc uzvaras Čempionu līgā, UEFA Superkausā un klubu pasaules kausā," teikts paziņojumā.

"Tā kā jaunajam īpašnieku sastāvam ir pagājušas 100 dienas kopš kluba pārņemšanas un tas turpina smago darbu, lai klubu virzītu uz priekšu, jaunie īpašnieki uzskata, ka ir īstais laiks veikt šo soli," izmaiņas pamato kluba vadība.

Tiek ziņots, ka ""Chelsea" treneru korpuss uzņemsies komandas treniņu un gatavošanās nākamajām spēlēm vadību, līdz klubs iecels jaunu treneri.

Tiek uzsvērts, ka līdz tam laikam plašāki komentāri netiks sniegti.

Tuhels pie "Chelsea" stūres stājās 2021.gadā.

Iepriekš viņš trenēja Vācijas klubus "Augsburg II" (2007.-2008.), "Mainz 05" (2009.-2014.) un Dortmundes "Borussia" (2015.-2017.), kā arī Parīzes "Saint-Germain" (2018.-2020.).

2021.gadā viņš tika atzīts par vīriešu komandu UEFA labāko treneri, Starptautiskās Futbola vēstures un statistikas federācijas (IFFHS) gada labāko treneri, labāko FIFA treneri, kā arī labāko Vācijas futbola treneri.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu