Foto ⟩ Lietuva ar uzvaru pār Bosniju un Hercegovinu nodrošina vietu "Eurobasket" izslēgšanas spēlēs

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp

Lietuvas vīriešu basketbola izlase trešdien uzvarēja izšķirīgajā Eiropas čempionāta finālturnīra apakšgrupas mačā un nodrošināja vietu izslēgšanas turnīrā, kur astotdaļfinālā tiksies ar Spāniju.

Lietuvieši Ķelnē B apakšgrupas cīņā ar rezultātu 87:70 (28:28, 28:14, 19:17, 12:11) pieveica savu tiešo konkurenti Bosniju un Hercegovinu.

Bosnieši, kuri šajā finālturnīrā pārspēja pašreizējo čempioni Slovēniju, līdz ar zaudējumu noslēdza savu dalību meistarsacīkstēs. Federācijas finansiālo problēmu dēļ šovasar nebija skaidrības, vai vispār Bosnijas un Hercegovinas basketbolisti piedalīsies čempionātā.

Jons Valančūns Lietuvas izlasē izcēlās ar 13 punktiem, 15 atlēkušajām bumbām, piecām rezultatīvām piespēlēm un diviem bloķētiem metieniem. Marjus Grigonis aizvadīja rezultatīvu pirmo ceturtdaļu, realizēja četrus tālmetienus un piebalsoja ar 16 punktiem un sešām bumbām zem groziem, pa 13 punktiem guva Igns Brazdeiķis un Arns Butkevičs, bet 12 punkti un sešas atlēkušās bumbas bija Domantam Sabonim.

Pretiniekiem Džanans Musa atzīmējās ar 22 punktiem un piecām rezultatīvām piespēlēm, kamēr Jusufs Nurkičs pievienoja 15 punktus un piecas atlēkušās bumbas.

Lietuvieši pirmajos trīs mačos sīvā cīņā atzina Slovēnijas, Francijas un Vācijas pārākumu, bet otrdien uzvarēja Ungāriju un turpināja cīņu par iekļūšanu izslēgšanas turnīrā.

Vēl šajā grupā plkst.18.15 Francija tiksies ar Slovēniju, bet plkst.21.30 cīnīsies Vācija un Ungārija.

B grupā trīs uzvaras četros mačos ir Francijai, Vācijai un Slovēnijai, divas uzvaras ir Lietuvai un Bosnijai un Hercegovinai, bet Ungārija piedzīvojusi četrus zaudējumus.

Pēc apļa cīņām katras grupas četras labākās komandas iekļūs izslēgšanas spēlēs, kuras sākot ar 10.septembri norisināsies Berlīnē. Astotdaļfinālā savā starpā tiksies A un B grupu komandas, kā arī C un D grupu labākās vienības.

Šī ir ceturtā reize, kad Eiropas čempionāta finālturnīra vīriešiem priekšsacīkšu spēles tiek aizvadītas četrās dažādās valstīs.

2017.gadā par Eiropas čempioniem basketbolā kļuva Slovēnijas izlases spēlētāji, par čempioniem kļūstot pirmo reizi. Slovēnija, kura ceturtdaļfinālā uzvarēja Latviju, finālā pieveica Serbiju. Cīņā par trešo vietu Spānija apspēlēja Krieviju.

Latvijas izlase Eiropas meistarsacīkšu finālturnīrā piedalījusies 14 reizes, taču šoreiz finālturnīram kvalificēties neizdevās, H grupā paliekot pēdējā vietā aiz Bosnijas un Hercegovinas, Grieķijas un Bulgārijas.

Eiropas čempionāts notiek no 1. līdz 18.septembrim.

Nākamais Eiropas čempionāts norisināsies pēc trim gadiem, vienu no apakšgrupām un izslēgšanas turnīru uzņemot Rīgai.

Šim finālturnīram bija jānotiek 2021.gadā, taču tā kā Covid-19 pandēmijas dēļ par gadu tika pārceltas Tokijas olimpiskās spēles, gadu vēlāk pulcējas arī kontinenta spēcīgākie basketbolisti.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu