Video ⟩ Nadalu uzveikušais Tiafo pārspēj Rubļovu un iekļūst "US Open" pusfinālā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
ASV tenisists Frensiss Tiafo
ASV tenisists Frensiss Tiafo Foto: EPA/Scanpix

Sezonas pēdējā "Grand Slam" turnīra - ASV atklātā tenisa čempionāta - pusfinālā trešdien iekļuva mājinieks Frensiss Tiafo.

Ar 22.numuru izsētais Tiafo (ATP 26.), kurš iepriekšējā kārtā pārspēja 22 "Grand Slam" titulus ieguvušo spāni Rafaelu Nadalu, cīņā par vietu pusfinālā ar 7-6 (7:3), 7-6 (7:0), 6-4 pieveica neitrālo sportistu Andreju Rubļovu (ATP 11.).

"Jau iepriekšējā mača man bija dzīves lielākā uzvara, bet tagad ir vēl viens liels panākums," pēc uzvaras teica Tiafo. "Andrejs [Rubļovs] ir lielisks spēlētājs, tā ka divas šādas uzvaras pēc kārtas ir liels sasniegums. Tagad esmu pusfinālā."

Pusfinālā amerikāņa pretinieks būs ar trešo numuru izsētais 19 gadus vecais spānis Karloss Alkarass (ATP 4.), kurš grūtā piecu setu cīņā ceturtdaļfinālā ar 6-3, 6-7 (7:9), 6-7 (0:7), 7-5, 6-3 pārspēja itālieti Janiku Sineru (ATP 13.).

Alkarass ceturtā seta beigās pie rezultāta 4-5 atspēlēja mačbumbu, bet piektajā setā atguvās no "breika" deficīta, sasniedzot savas karjeras pirmo "Grand Slam" turnīru pusfinālu.

ASV atklātais čempionāts tenisā uz cietā seguma norisinās no 29.augusta līdz 11.septembrim.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu