Ābols: Dārziņš un M.Rēdlihs jaunāki nepaliek, bet citu nav. Vienkārši nav ko paņemt

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Hokeja treneris Artis Ābols
Hokeja treneris Artis Ābols Foto: HK Zemgale/LLU (Facebook)

Latvijas čempionvienība hokejā "Zemgale"/LLU nav kļuvusi spēcīgāka salīdzinot ar pagājušās sezonas sastāvu, pēc diviem zaudējumiem sezonas ievadā aģentūrai LETA atzina galvenais treneris Artis Ābols.

"Esam sākuši sezonu ar diviem zaudējumiem, kas nav patīkami. Tas nepatīk nedz man, nedz komandas vadībai," ceturtdien sarunā ar aģentūru LETA teica vienības galvenais treneris Artis Ābols. "Komanda salīdzinot ar iepriekšējo sezonu nav kļuvusi spēcīgāka. Mūsu vidējais vecums ir vien 22 gadi. Protams, ka mūsu vēlmes ir lielākas nekā varēšana, trūkst spēlētāju, kas prot gūt vārtus."

Ābols neslēpa, ka komanda labprāt papildinātu sastāvu ar spēlētājiem, kas prot gūt vārtus, tomēr situācija neesot vienkārša. "Latvijā vairs nav ko paņemt," sacīja Ābols. "Lauris [Dārziņš] un Miķelis [Rēdlihs] vairs nepaliek jaunāki. Citu nav. Vienkārši nav ko paņemt," skaidro Ābols. "Situācija ir līdzīga kā bija ar Rīgas "Dinamo" [Kontinentālajā Hokeja līgā]."

Kā vienu no iemesliem neveiksmīgam sezonas sākumam "Zemgale"/LLU galvenais treneris minēja arī spēlētāju nesaspēlētību.

"Kopā ar komandu man bijuši tikai deviņi treniņi, kas ir ļoti maz," pastāstīja Ābols. "Bet, protams, liels paldies komandas vadībai, kas ļāva pirms tam darboties ar [Latvijas] U-20 izlasi."

Runājot par Latvijas čempionātu kopumā, Ābols atzina, ka tas nav kļuvis spēcīgāks. "Iespējams, pat otrādi," norāda pieredzējušais speciālists.

Jauno sezonu "Zemgale"/LLU iesāka ar diviem zaudējumiem Latvijas čempionātā - atklāšanas mačā ar 0:3 atzīstot "Mogo"/LSPA pārākumu un ar 1:2 papildlaikā piekāpjoties Rīgas "Dinamo".

Nākamo maču jelgavnieki Latvijas čempionātā aizvadīs 10.septembrī, kad savā laukumā uzņems Lietuvas vienību Viļņas "7bet-Hockey Punks", bet starts Somijas pēc spēka otrajā līgā - "Mestis" - paredzēts 30.septembrī, kad savā laukumā būs jāspēlē ar Heinolas "Peliitat".

Šosezon Latvijas atklātajā čempionātā spēlēs deviņas komandas - sešas no Latvijas un trīs no Lietuvas.

Jelgavas "Zemgale"/LLU 2021./2022.gada sezonā izcīnīja savu pirmo Latvijas čempionu titulu, finālsērijā ar 4-0 pieveicot iepriekšējo čempioni "Olimp"/"Venta 2002".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu