Audio ⟩ Vai hokejistu sievas upurē savas profesionālās ambīcijas vīru karjeras vārdā? Atbild Ieva Zvaigzne-Rēdliha

CopyDraugiem X Whatsapp
Ieva Zvaigzne-Rēdliha un Jēkabs Rēdlihs.
Ieva Zvaigzne-Rēdliha un Jēkabs Rēdlihs. Foto: No privātā arhīva

TVNET raidierakstu sērijā "Hokeja anatomija ar Jēkabu Rēdlihu" bijušais hokejists un tagadējais "Kurbada" U-13 komandas galvenais treneris Jēkabs Rēdlihs kopā ar sporta žurnālistu Mārtiņu Kļavenieku pievērš uzmanību hokeja smalkākajām niansēm, kas ikdienā paliek nepamanītas vai ir aizmirstas. Raidījuma 37. sērijā viesojās Jēkaba sieva Ieva Zvaigzne-Rēdliha.

Šoreiz sarunas temats par hokejistu ģimeņu stiprajiem mugurkauliem jeb spēlētāju dzīvesbiedrēm. Viņas ir tās, kuras redz ripas meistarus, kad nodziest rampu gaismas.

Ieva Zvaigzne-Rēdliha stāsta, ka Jēkaba karjeras laikā allaž devās vīram līdzi uz katras jaunās komandas mājvietu. Viņa uzskata, ka abu attiecības ilgi nepastāvētu, ja tām būtu jāpārvar ģeogrāfisks attālums. 

Ieva atklāj, ka Jēkabu pirmo reizi iepazina 2006. gadā, kad viņš pārstāvēja "Rīga 2000" komandu. Pie abu kopā savešanas pozitīvā nozīmē vainīgs esot bijušais Latvijas izlases aizsargs Jānis Andersons.

Rēdlihu savienība esot dinamiska, reizēm pat sprādzienbīstama, jo abi ir emocionāli cilvēki. Tiesa, Jēkabs parasti esot tas, kurš ar humoru atvēsina Ievas sakarsušo prātu.

Sarunas laikā Ieva arī atcerējās kādu zīmīgu maija dienu, kurā Jēkabu atlaida no Rīgas "Dinamo". Tas notika brīdī, kad aizsargam bija nepieciešama cirkšņa operācija.

"Tobrīd man bija vienalga - ir tāds "Dinamo" vai nav. Tas ir tikai darbs. Tikko kā to sev atzīsti, esi pusceļā pareizajā virzienā. Katrs darbs ir tikai darbs. Mēs arī pazīstam vairākus cilvēkus, kuru visa dzīve ir tikai darbs. Tā tam nevajadzētu būt," sacīja Zvaigzne-Rēdliha.

Sarunā ar Ievu arī par to, kā Jēkabs iesaistījās TVNET podkāsta veidošanā, kādi ir pašas nākotnes karjeras plāni un, protams, neiztikām arī bez leģendārās rubrikas "Ātrais piecinieks".

AUDIO: "Hokeja anatomija ar Jēkabu Rēdlihu" 37. sērija

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu