Verstapens saņem piecu starta vietu sodu pirms Itālijas "Grand Prix"

CopyDraugiem X Whatsapp
Makss Verstapens
Makss Verstapens Foto: Reuters/ScanPix

Nīderlandietis Makss Verstapens ("Red Bull") pirms svētdien gaidāmā Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta sezonas 16.posma - Itālijas "Grand Prix" - saņēmies piecu starta vietu sodu par dzinēja maiņas atļauto reižu pārsniegšanu, piektdien paziņoja F-1.

Pasaules čempionāta kopvērtējuma līderis Verstapens saņēma sodu pēc tam, kad jau piekto reizi šajā sezonā nomainīja dzinēju.

Tāpat par līdzīgu pārkāpumu desmit starta vietu sodu saņēma viņa komandas biedrs Serhio Peress.

Lūiss Hamiltons ("Mercedes") un Juki Cunoda ("Alpha Tauri") sāks no pēdējās rindas, kuri arī saņēma sodus par dažādu dzinēja komponenšu maiņu. Vēl par vairākām vietām zemāk startēt nāksies arī "Ferrari" pilotam Karlosam Sainsam un Valteri Botasam ("Alfa Romeo"), tiekot sodītiem attiecīgi par ātrumkārbas maiņu un ar dzinēju saistītiem pārkāpumiem.

Sestdien būs vēl viena treniņbraucienu sesija un kvalifikācija, bet Itālijas "Lielās balvas" izcīņa norisināsies svētdien.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā līderis ar 310 punktiem ir Verstapens, bet pa 201 punktam guvuši Peress un Leklērs. Konstruktoru kausā "Red Bull" ir 511 punkti, "Ferrari" seko ar 376 punktiem, bet trešā ar 346 punktiem ir "Mercedes".

Pērn Verstapens Abū Dabī "Grand Prix" pēdējā aplī izrāva savu karjerā pirmo F-1 pasaules čempiona titulu, apsteidzot septiņkārtējo čempionu Hamiltonu, ar kuru viņam pirms pēdējā posma bija vienāds punktu skaits.

Šosezon F-1 kalendārā paredzēti 22 posmi.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu