Video ⟩ Alkarass un Rūds iekļūst "US Open" finālā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Norvēģijas tenisists Kaspers Rūds
Norvēģijas tenisists Kaspers Rūds Foto: AFP/SCANPIX

Spānis Karloss Alkarass (ATP 4.) un norvēģis Kaspers Rūds (ATP 7.) piektdien nodrošināja sev vietas sezonas pēdējā "Grand Slam" turnīra - ASV atklātā tenisa čempionāta - finālā.

Vispirms Rūds pusfināla mačā ar 7-6 (7:5), 6-2, 5-7, 6-2 guva panākumu pār neitrālo tenisistu Karenu Hačanovu (ATP 31.), otro reizi šosezon sasniedzot "Grand Slam" turnīra finālu.

Norvēģim izdevās sasniegt finālu arī Francijas atklātajā čempionātā, taču pēdējā mačā tika piedzīvota neveiksme, atzīstot Spānijas tenisista Rafaela Nadala pārākumu.

Pēc tam otrā pusfināla spēlē 19 gadus vecais Alkarass ar 6-7 (6:8), 6-3, 6-1, 6-7 (5:7), 6-3 pārspēja ASV tenisistu Frensisu Tiafo (ATP 26.) un pirmo reizi karjerā sasniedza "Grand Slam" finālu.

"Esam "Gran Slam" turnīra pusfinālā, ir jāatdod viss un jācīnās par katru bumbu," pēc panākuma teica Alkarass. "Nav starpības, vai nākas cīnīties piecas vai sešas stundas. Šī būs mana pirmā reize "Grand Slam" finālā un jau redzu pirmo numuru pasaulē, taču tajā pašā laikā tas ir vēl tālu."

Tenisists, kurš uzvarēs izšķirošajā mačā, ieņems pirmo vietu ATP rangā.

Pērn par čempionu kļuva neitrālais sportists Daņiils Medvedevs, kurš šogad izstājās jau astotdaļfinālā.

Finālspēle paredzēta svētdien.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu