Video ⟩ Alkarass triumfē "US Open" un kļūst par jaunāko pasaules pirmo raketi

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Spānijas tenisists Karloss Alkarass
Spānijas tenisists Karloss Alkarass Foto: AP/Scanpix

Spānis Karloss Alkarass svētdien 19 gadu vecumā, uzvarot ASV atklātajā čempionātā, izcīnīja sezonas pēdējo "Grand Slam" titulu un kļuva par jaunāko pasaules pirmo raketi.

Alkarass "US Open" finālā ar rezultātu 6-4, 2-6, 7-6 (7:1), 6-3 pārspēja Norvēģijas tenisistus Kasperu Rūdu, kurš turnīrā bija izsēts ar piekto numuru.

Spānis ir pirmais padsmitgadnieks, kurš kļuvis par pasaules pirmo raketi, kā arī ir jaunākais tenisists kopš 2005.gada, kuram izdevis izcīnīt "Grand Slam" titulu. Iepriekš arī 19 gadu vecumā to paveica leģendārais Spānijas tenisists Rafaels Nadals.

"Tas ir kaut kas, par ko es sapņoju kopš bērnu dienām - būt par pasaules pirmo raketi un izcīnīt "Grand Slam" čempiontitulu," pēc panākuma teica Alkarass. "Esmu daudz strādājis, lai šeit nokļūtu. Visu ko paveicu, darīju kopā ar komandu un ģimeni."

Arī Rūds, kuram šis bija otrais "Grand Slam" fināls šosezon, uzvaras gadījumā varēja pakāpties uz pirmo vietu ATP rangā, taču, samierinoties ar neveiksmi, viņš ierindosies otrajā pozīcijā.

Lai nokļūtu finālā, Alakarass pusfinālā uzvarēja ASV tenisistu Frensisu Tiafo (ATP 26.), kamēr Rūds guva panākumu pār pār neitrālo tenisistu Karenu Hačanovu (ATP 31.).

Pērn par čempionu kļuva neitrālais sportists Daņiils Medvedevs, kurš šogad izstājās jau astotdaļfinālā.

Jau ziņots, ka sieviešu turnīra finālā Iga Švjonteka no Polijas sakāva Tunisijas tenisisti Onsu Žabēru, izcīnot savu otro "Grand Slam" titulu šosezon.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu