Lielbritānijas ratiņtenisists Hjūits triumfē "US Open"

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lielbritānijas ratiņtenisists Alfijs Hjūits
Lielbritānijas ratiņtenisists Alfijs Hjūits Foto: AFP/SCANPIX

Lielbritānijas ratiņtenisists Alfijs Hjūits svētdien uzvarēja ASV atklātajā čempionātā, liedzot japānim Šingo Kunjedam tikt pie 29. "Grand Slam" titula savā karjerā.

Hjūits, kurš sacensībās bija izsēts ar otro numuru, finālā ar 7-6 (7:2), 6-1 guva panākumu pār Japānas ratiņtenisistu Kunjedu, kurš ir Starptautiskās Tenisa federācijas (ITF) ranga līderis un turnīrā bija izsēts ar pirmo numuru.

"Mana īstā motivācija bija uzvarēt pašam sev," pēc panākuma teica Hjūits. "Mans galvenais nodoms nebija atņemt viņam čempiontitulu. Jūtu līdzi, jo viņš ratiņtenisam ir svarīgs vēstnesis."

Dubultspēlēs Hjūits, kurš bija pārī ar britu Gordonu Rīdu, ar 6-4, 5-7 (6:10) piekāpās Spānijas un Francijas duetam Martinam de la Puente/Nikolā Peifers.

Savukārt sieviešu turnīra finālā tikās sacensību favorītes, un Nīderlandes ratiņtenisiste Dīde de Hrūta ar 3-6, 6-1, 6-1 pārspēja Jui Kamidži no Japānas.

Sieviešu dubultspēļu izšķirošajā mačā ar pirmo numuru izsētās de Hrūta un viņas tautiete Anīke van Kūta ar 6-2, 6-2 pārliecinoši uzvarēja Kamidži un DĀR ratiņtenisisti Gotatso Montjani.

Vēl "quad" divīzijas sacensībās nīderlandietis Nīlss Finks ar 7-5, 6-3 bija pārāks pār savu tautieti Samu Šrēderu, kuram viņš piekāpās Vimbldonas čempionāta finālā.

"Quad" divīzijas dubultspēļu turnīrā triumfēja Finks/Šrēders, finālā pārspējot kanādieti Robertu Šovu un Deividu Vāgneru no ASV.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu