"Suns" un "Mercury" īpašnieks Servers saņēmis viena gada diskvalifikāciju

CopyDraugiem X Whatsapp
Roberts Servers
Roberts Servers Foto: Reuters/ScanPix

Nacionālā basketbola asociācija (NBA) piemērojusi Fīniksas "Suns" un Sieviešu nacionālās basketbola asociācijas (WNBA) komandas Fīniksas "Mercury" īpašniekam Robertam Serveram viena gada diskvalifikāciju, vēsta līga.

Juridiskā biroja veiktajā izmeklēšanā konstatēts, ka Servers neapšaubāmi pārkāpa standartus, kas nav saskaņā ar komandas un līgas politiku. Servers lietojis rasistiskus izteicienus, nevienlīdzīgi izturējies pret komandā strādājošajām sievietēm, izteicis seksuāla rakstura piezīmes un veicis attiecīgas darbības, kā arī rupji izturējies pret darbiniekiem.

Pusotru gadu veiktās izmeklēšanas laikā tika intervētas 320 personas, tajā skaitā bijušie un esošie darbinieki, kā arī pārlūkoti vairāk nekā 80 000 dokumenti, tostarp elektroniskā pasta vēstules, īsziņas un video. Komandas un Servers izmeklēšanas laikā pilnībā sadarbojušies ar juridisko biroju.

Servers tuvākā gada laikā nevarēs aktīvi iesaistīties "Suns" un "Mercury" darbā. Tāpat viņam par NBA pamatlikumu pārkāpšanu piemērots desmit miljonu ASV dolāru naudas sods. NBA šos līdzekļus novirzīs fondam, kas cīnās ar rasu un dzimumu aizspriedumiem darba vietās.

Diskvalifikācijas laikā Serveram būs jāiziet programma, kurā "Suns" amatpersona apgūs cieņpilnu uzvedību darba vietā.

ESPN, atsaucoties uz savā rīcībā esošu informāciju, vēsta, ka Servers neesot bijis mierā ar to, ka viņš būtu pelnījis viena gada diskvalifikāciju un desmit miljonu dolāru sodu.

Servers "Suns" un "Mercury" komandas iegādājās 2004. gadā. Pirms sešiem gadiem viņš iegādājās arī Spānijas futbola klubu "Mallorca".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu